Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte “Öz yönetimle, özgür kimliğe” şiarı ile seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ile birlikte Beşevler Mahallesi’nde yüzlerce kişinin katıldığı halk toplantısına katıldı. Beşevler Mahallesi Taziye Evi’nde düzenlenen halk toplantısına yüzlerce vatandaş katılırken, çok sayıda vatandaş ise yer sıkıntısı nedeniyle toplantıyı dışarıda dinlemek zorunda kaldı. Taziye evi girişinde alkış ve zılgıtların yanı sıra “Aygül başkan” sloganları ile karşılanan Bidav, yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

BİDAV: BİZLERİN PROJESİ HALKIMIZDIR

Beşevler Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında konuşan Bidav, Van halkının onurlu ve görkemli duruşu ile seçimlerin galibinin şimdiden belli olduğunu ifade ederek,” Açıkçası biz bu tür mahallelerde toplantı aldığımızda halkımıza ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Halkımızın mücadeleye olan bağlılığı partilerine olan sadakati diyecek söz bırakmıyor. Sizlerin bu anlamlı duruşundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz, 31 Mart sabahı belediyede hep birlikte yönetime dâhil olarak kentimizi yöneteceğiz. Bizim yalan dolan projelerimiz yok, bizlerin projesi siz değerli halkımızsınız. Bizler sizlerin istediği, sizlerin ortak olduğu projelerle yerel yönetim anlayışımızı hayata geçireceğiz” dedi.

KESKİN: AYGÜL BİDAV BARIŞIN ELÇİCİSİDİR

Ardından konuşan Mela Hafif Keskin ise, İslam dininde birlik ve beraberliğin önemine değinerek,” Ortak birlik ve beraberliğimizle kendimizi yöneteceğiz. Burada değerli bir kadın var. İsmi Aygül Bidav, kendisi mücadelenin her safhasında yerini almış. Halkı için her türlü mücadeleyi etmiştir. Bu güzel ve değerli kadın barışın elçisi olarak halkının barış özlemi için Türkiye’ye geldi. Ama ne yazık ki bu devlet Kürt’ün barışını dahi istemeyerek barış için gelen bu kadını cezaevine attı. 6 yıl cezaevinde kalan Aygül Bidav, barış ısrarından vazgeçmeyerek Türkiye Barış Meclisi’nde yerini aldı. Şimdi ise belediye başkanlığına talip, bizde buradan diyoruz ki Vallahi de Billahi de barışı da hizmeti de ancak sen getirirsin barışın güvercini. Oyumuz senin ve arkadaşlarınındır” dedi.

GÜR: ERDOĞAN ÇETELERE SİLAH GÖNDERİYOR

Daha sonra konuşan BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Türk devletinin 90 yıldır Kürt halkına her türlü baskı ve imhayı meşru gördüğünü, sistemin Kürt halkının dilini yasakladığı gibi kendi dilinde yaptığı ibadeti dahi yasakladığını dile getirdi. Tüm bu baskı ve sindirmelere karşı Kürt halkının tarihin her döneminde bu baskılara karşı boyun eğmediğini ifade eden Gür,” Kürt halkı 200 yıldır düşmana karşı bir başkaldırı içindedir. Bunun en somut örneği bugün Rojava’da yaşanmaktadır. Rojava halkı kendi toprağı, canı ve namusu için çetelere karşı savaşmaktadır. Rojava’da ordunun yüzde 60’şını kadınlar oluşturmaktadır. Rojavalı yiğit kadınlar sadece Kürtler için değil, Süryaniler için de, Araplar için de çetelere karşı savaşmaktadır. Rojava halkı bugün bu zafere erişmişse, bunu birlik ve ittifakla gerçekleştirmiştir. Bizde buradan Bakurdan kendi ittifakımızı sağlayarak Rojava gibi özgürleşeceğiz. Ama Erdoğan ve Türk devleti ne yapıyor, Rojava’da Kürt halkının başarısını sindiremeyen Erdoğan, Türkiye’den Rojava’da ki çetelere silah gönderiyor. Orada çetelerin gerçekleştirdiği katliamlara ortaklık ediyor. Biz bunu asla kabul etmeyeceğiz. Erdoğan’ın ve Türk devletinin bu kirli politikalarına karşı duracağız” dedi.

“BU SEÇİMDE ÖNDER APO’YU ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ”

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Gür, Kürt halkının ne zaman elini vicdanına bırakıp, iradesini sandığa yansıtırsa o zaman özgürleşeceğini söyleyen Gür, “Bizler bu seçimde sadece kendimizi değil bu seçimde önder Apo’yu da özgürleştireceğiz. Erdoğan seçimlere kadar Kürt halkını oylamayı düşünüyorsa bu büyük bir şaşkınlıktır. Böyle bir düşünce Erdoğan’ı da AKP’yi de tamamen bitirecektir. Kürt sorunu çözmeyen tüm partiler nasıl tek tek yok olduysa AKP’de bu sorunu çözemezse o da diğer partiler gibi yok olacaktır” dedi.

‘BİZ HALEN BURHAN YENİGÜN’ÜN ENKAZINI KALDIRIYORUZ’

Son olarak AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar tarafından dün açıklanan projelerine de değinen Gür, “Osman Nuri dün yalan dolan projelerini açıkladı. Buradan sormak istiyorum, Burhan Yenigün sizin partinin belediye başkanı değil miydi? O ne yaptı da sen ne yapacaksın. Biz halen Burhan Yenigün’ün enkazını kaldırıyoruz. Buyur Erciş 2 dönemdir senin elinde. Ne yaptınız Erciş’e? Erciş koca bir köyden farkı yok. Biz halkımıza her türlü hesabı vermeye hazırız. Ama onlar yaptıkları tüm talan ve hırsızlıkların tek bir kuruşunun hesabını veremezler” dedi. Bidav, gün içerisinde ayrıca Buzhane Mahallesi’nde düzenlenen özgün kadın toplantısı yanı sıra hasta ve taziye ziyaretlerinde bulundu.

 

Editör: TE Bilisim