ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-AYDAN KAYHAN

Son dönemlerde fuar sektöründe iyi bir ivme yakalayan Van, fuar şehri olma yolunda da emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Kent ekonomisine büyük katkı sağlayan fuarlar bu yıl Van’da hız kesmeden devam ederken, en çok ziyaretçi çeken fuarlardan biri olan “Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı” kapılarını ziyaretçilerine açtı. 81 ilden birbirinden farklı lezzetlerin bulunduğu fuarda; gıda, yöresel ürünler, hediyelik eşya, el sanatları ürünleri, zücaciye, ev gereçleri, takı, kozmetik ürünleri yer alıyor. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara 60 stant, 80 firma bulunurken, fuar 27 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerine ağırlayacak. Lezzet fuarında konuşan İpekyolu Expo A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, 81 ilden lezzetlerin bu fuarda yer aldığını dile getirerek, “Fuarda İzmit’ten pişmaniye, Çankırı’dan tuzlar, Isparta’dan gül ürünleri, Trabzon’dan peynir çeşitleri, Afyon ve Kayseri’den sucuk çeşitleri var” dedi.

VAN’DA LEZZET FUARI KAPILARINI ZİYARETLERİNE AÇTI!

BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı! BİK: 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı!

İpekyolu Expo A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, fuardan söz ederek, “Fuarımız bugün başladı ve 5 Kasım’a kadar devam edecek. Fuarımızda 81 ilden yöresel tatlar Vanlılarla buluşacak. Fuarda 50 stant ve 80’den fazla marka bulunuyor. Fuarda İzmit’ten pişmaniye, Çankırı’dan tuzlar, Isparta’dan gül ürünleri, Trabzon’dan peynir çeşitleri, Afyon ve Kayseri’den sucuk çeşitleri var. Bunlar hem tanıtım yapacaklar hem de satışlarını gerçekleştirecekler. Vanlılar doğal ürünleri bu fuarda bulabilir. Fuarımıza 10 gün boyunca servisler kalkacak. Tüm Van halkını bu güzel organizasyon için Van Expo ve Fuar Merkezine bekliyoruz. Çocuklar için bir çocuk oyun alanımız var fuarda. Aileler çocuklarıyla fuara gelip çocuklar eğlenceli vakit geçirirken kendileri de alışverişlerini güzel bir şekilde yapabilecekler” ifadelerini kullandı.

80 MARKADAN OLUŞAN FUARDA 81 İLDEN LEZZETLER VAR!

Fuara Malatya’dan katılan Özgür Karataş, fuara ilk defa katıldığını dile getirerek, “Fuara Malatya’dan geliyorum. Fuara ilk defa katılıyoruz. Fuar bayağı hareketli ve güzel. Van’ı da çok sevdim. Vanlılar bize kucak açtılar. Fuarda çelik, altın kaplama takılar satıyoruz. Fuarın hepimiz için iyi geçmesini temenni ediyorum” diye aktardı.

RAĞBET GÖREN FUARDAN BEKLENTİ DE YÜKSEK!

Fuara Trabzon’dan katılan Murat Kırcı, yıllardır fuara katılım sağladıklarını ve rağbet olduğunu dile getirerek, “Buraya Trabzon’un yöresel ürünlerini tanıtmaya geldik. Trabzon’dan ekmek, tereyağı, tulum çeşitleri, peynir çeşitleri, pestil getirdik. Yıllardır fuara katılıyoruz. Allah izin verirse katılmaya devam edeceğiz. Rağbet güzel. Biz Van halkımız için geldik, onlar da bizim için gelirse seviniriz. Fuarın iyi geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

“FUARA KATILMA AMACIMIZ KALİTELİ BALLARIMIZIN TANITIMINI YAPMAK”

Fuara 3’üncü defadır katıldıklarını aktaran Artos Kadın Kadın Kooperatifi Başkanı Songül Güleç, “Fuara katılma amacımız kaliteli ballarımızın tanıtımını yapmak. Herkes bu değerli balın üretiminin yapıldığını bilsin diye fuara katılım sağlıyoruz. Fuarda tamamen doğal ürünlerini satışa sunduk. Hakiki karakovan balı, arı ürünleri, tereyağı, kurutulmuş sebze ve meyve ve daha birçok doğal ürünü satıyoruz. Fuara 3’üncü katılışımız. Fuarın iyi geçmesini ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: Necmettin Dursun