ŞEHRİVAN HABER – ŞABAN BEYAZSAÇ-SONER İZGİ

Yerel seçim öncesi teşkilatlarda büyük bir değişim-dönüşüm süreci yürüten AK Parti’de, ilk değişim İpekyolu ve Edremit ilçelerinde gerçekleşti. Mülakat sürecinin ardından göreve atanan İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan ve Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil atanma sonrası Van’a gelirken, parti teşkilatında iki başkan için tanıtım töreni düzenlendi. İl teşkilat başkan ve yönetiminin, ilçe belediye başkanlarının ve üyelerinin katıldığı törende il ve ilçe başkanları ile adeta bir gövde gösterisi yapıldı. Tanıtımda il ve ilçe başkanları yeni döneme dair değerlendirmeler yaparken, İpekyolu ilçe başkanı Yavuz Kuşan, “Yarım kalan şarkımızı tamamlamaya geldik.” Dedi. Edremit İlçe başkanı Öndil ise, “Kutlu yürüyüşü daha ileriye taşıyacağız” dedi. İl Başkanı Güray ise Mart 2024 seçimlerini işaret ederek, “Gümbür gümbür geliyoruz.” Sözlerine yer verdi.

İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması

VAN İL BAŞKANI GÜRAY: YENİ ATAMALAR GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ

Tanıtım toplantısında konuşan ilk isim Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray oldu. Güray, yeni ilçe başkanlarının büyük bir ilgi ile partiye geldiği toplantıda yerel seçimlere hızlı bir şekilde hazırlanacağını söyledi. Güray konuşmasında, “2024 yerel seçimleri arifesinde çok önemli bir güne ev sahipliği yapıyoruz. Bu koltuklar gelip geçici koltuklardır. Herkesin bir görev süresi vardır. Bu görev sürecinde davaya elinden gelen her şeyi ve gayretini gösterme çabası var. Bu uğurda birlikte yol yürüdüğümüz ilçe başkanlarıma katkılarından dolayı ve desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. 2024 yerel seçimlerine gümbür gümbür geldiğimizi bu ilk atama ile göstermiş olduk. Yeni atanan ilçe başkanları bu görevi ne kadar çok istediklerini gördük. Yerel seçim maratonda da çok güçlü bir şeklide tekrar sahada göstermek üzere görev alacaklar.” Dedi.

“BİR ARADA OLARAK GÜÇLÜYÜZ”

Büyük kongreye hazır olduklarını dile getiren Başkan Güray, “İlçe başkanlığında olan bazı değişiklerle 7 Ekim genel merkez kongremize hazırlanacağız. Kongrenden hemen sonra yerel seçim maratonuna start vereceğiz. Biz çok büyük bir teşkilatın ve dünyanın en büyük sivil örgütünün mensuplayız. En büyük rakibimiz kendimiziz. Bu teşkilata görev yapan bütün hemşerilerimize kutlu davayı en ileriye taşıyacağız. Yavuz başkan İpekyolu tabanında gelen kurucu gençlik başkanlığından gelen partinin hemen hemen her kademesinde görev alan ilçe başkanı görevini devraldı. Bu kutlu yürüyüşte kendisini tebrike ediyorum.” İfadelerini kullandı.

KUŞAN: HEYECANLIYIM, BİR AN ÖNCE SOKAKLARA İNMEK İSTİYORUM

İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, “Partimizin her kademesinde görev aldım. Üzerime düşen bütün görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Heyecanlıyım, biran önce sokaklara inmek istiyorum. Bu heyecanla girmediğimiz ev sıkmadığımız el başvurmadığımız hiçbir yer kalmayacak. Yarım kalan bir şarkımız vardı. Bu yarım kalan şarkı 10 yıldır içimde ukde olarak kalmıştı. Bu yarım kalan şarkımızı tamamlamaya geldik. İl başkanımızla beraber bu kutlu yolu beraber yürüyeceğiz. Milletvekilimiz Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu’na teşekkürü borç bilirim. Önceki dönem ilçe başkanımız Etem Görgülü ilçemiz için önemli adımlar işlere imza attı. Kendisiyle sürekli iletişim halinde olacağız. Deneyimlerinden güç alıp bu kutlu yürüyüşü daha ileriye taşıyacağız. Bu vesile ile vatandaşlarımızla bir arada bulunacağız ve hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız.” Şeklinde konuştu. 

ÖNDİL: KUTLU YÜRÜYÜŞÜ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde çok başarılı bir çıkış yapacaklarını söyleyen Edremit ilçe başkanı Kenan Öndil, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde dava arkadaşlarımızla inşallah 2024 yerel seçimlerde başarılı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Bu birlikteliğimizi meclis üyelerimizle, kadın kolları, gençlik kolları ile hep birlikte başaracağız. İnşallah bundan sonra bu kutlu yürüyüşü daha ileriye taşıyacağız.” ifadelerini kullandı. 

BAYRAMOĞLU: DAVA ARKADAŞLARIMIN YANINDA OLACAĞIM

Önceki dönem Edremit İlçe başkanı Sezer Bayramoğlu, “Bugün AK Parti açısından çok önemli bir gün, 14 Ağustos 2002 partimizin kuruluş yıl dönümü. Bugün bizden sonra göreve başlayan çok değerli başkanlarımı gönülden tebrik ediyorum. Yerel seçimlerde görevlerini layıkıyla yapacaklar. Her bir AK Partili dava arkadaşım gibi ben de onların yanında olacağım.” Dedi.

SAY: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ HEP BÖYLE DEVAM ETSİN

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “AK Parti’nin 22. Yaşını kutladığımız bugünde, iki kardeşimizin bayrak değişim töreninde bir araya geldik. İnşallah hiç kimsenin hiçbir kapıdan geri dönmediği, AK Parti kadrolarının AK Partili kardeşlerimize ve tüm halkımıza ellerinden geldiğince tüm hizmeti yapacakları 2024’ün Mart’ında en güzel haberin bugünden itibaren yapacakları çalışmalarla olacağını buradan duyurmak istiyorum. Bu birlikteliği 2024 seçimlerine kadar bayrağı hiç yere düşürmeden devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberliği gerek İpekyolu ve gerekse diğer ilçelerimiz de il başkanlığımızla hep birlikte devam ettireceğiz. Tüm meclis üyemizle birlikte Kadın kollarımız ve ilçe yönetimimizle birlikte seçime hazır olduğumuzu bildirir, her iki başkanımıza da hayırlı uğurlu olsun.”

Programa Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İl Başkanı Emre Güray, ilçe başkanları ve bir çok partili katıldı.

Editör: Necmettin Dursun