ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

Seçim çalışmalarının aylardır başladığı AK Parti’de aday adaylığı başvuruları 9-22 Kasım’da sona ererken, temayül yoklaması 26 Kasım’da yapıldı. Yerel seçim heyecanının yaşandığı Van’da, AK Parti’nin çalışmaları devam ederken, Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için 5 isim başvuru yaptı. Aday adaylığı açıklayan isimler bu kapsamda çalışmalarını yapıp Van için projelerini açıklıyor. Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan başarılı iş insanı Veysel Ürüm, Şehrivan TV’de yayınlanan Gündem Özel programına konuk olup projelerini açıkladı. Programda gazeteci ve akademisyen Ömer Aytaç Aykaç’ın sorularını yanıtlayan Ürüm, Van için 200 maddeden oluşan çözüm önerilerinin olduğunu dile getirerek, “Görev aldığım 5 yıl içerisinde Van’ı bambaşka bir yere taşıyacağız” dedi.

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

ADAY ADAYI ÜRÜM, GAZETECİ AYKAÇ’IN SORULARINI CEVAPLADI…

Ürüm, neden aday adayı olduğunu açıklayarak başladığı konuşmasında; “Van bizim kentimiz. Van’da önemli yatırımlarımız var. Van’ı çok iyi biliyoruz. Halktan, toplumdan biriyim. Ülkenin birçok kentinde yatırımlarımız olsa bile doğduğumuz kent bizim için önemli. Vanlıların yanında olmaya çalışıyoruz. Genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayıydım. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkan aday adayıyım. Van’ı seviyoruz. Partimizin yapacağı bütün güzel işlerde söz sahibi olmak istiyoruz. Emek vermek istiyoruz. Elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Bu bizi onurlandırır. Van halkına hizmet etmek bizi onurlandırır. Bu vesileyle böyle bir karar aldık. Kararımızın neticesi ne olursa olsun biz davamızdan, partimizden vazgeçmeyiz” ifadelerini kullandı.

ÜRÜM, VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ÇOK İDDİALI!

Van’da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen temayül yoklamasına değinen Ürüm, “Temayül yoklamasına müthiş bir teveccüh vardı. Çok sayıda kişinin katıldığı bir temayül yoklamasıydı. Oradan edindiğim izlenimle halkımızın, parti teşkilatımızın, dava arkadaşlarımın teveccühüne masar olduğumu inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın geçen hafta açıkladığı 5 maddeden temayül yoklamasını atlattık. Hakkımızda hayırlısı olsun. Temayül yoklamasında başarılı bir performansla çıktığıma inanıyorum. Sonuç ne olursa olsun kıymetlidir” diye aktardı.

“VAN’A HİZMET ETMEK İÇİN BEN DE VARIM DEDİM”

Ürüm, güzel hizmetler yapmak için aday adayı olduğunu dile getirerek, “Bu bir bayrak yarışıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu bayrak yarışında mücadele veren, ülkesi için gövdesini taşın altına koyan kim varsa bu oluşum içerisine girdi. Zaman değişim ihtiyacını gösterdi. Değişimde de bugün ben olurum, yarın başka biri olur. Bu AK Parti’nin kitlesinin ne kadar geniş olduğunu gösterir. Bizim partimizin her dönemde yeni yüzlere, yeni görev alacak arkadaşlara kapısı açıktır. Giden arkadaşlar da devamlı partisinin yanındadır ve destekçisidir. Süreç her geçen gün daha da iyiye gidecektir. Ankara’da gördüğümüz işler olsun, hizmetler olsun, diğer illerde gördüğümüz hizmetler olsun bu bize bunu gösteriyor. Bundan dolayı da mutluluk duyuyorum. Ben de böyle güzel hizmetler yapabilmek için ‘varım’ dedim. Allah nasip ederse böyle güzel bir teşkilatta hizmet etmek bana mutluluk verir” dedi.

“TOPLUM OLARAK KAYYIMIN GELME SEBEPLERİNİ İSTİŞARE ETMELİYİZ”

Ürüm, “Aday adaylığı başvurusunda bulunduktan sonra ilk işim Van’a gelmek oldu. Van’a geldiğimizde bu heyecanı, bu duyguyu gazetecilerle istişare etmek istedik. Yoğun da bir katılım vardı. AK Parti kurulmadan önce Van’ı başka partiler de yönetti. O süreçten sonra iki partili bir süreç yaşadık. AK Parti ve HDP. Biz burada toplumun neler düşündüğünü bilerek söylüyoruz. Büyük bir rahatsızlık var. Biz bu rahatsızlığı aşabileceğimizi düşünüyoruz. Belediyeciliğin ideolojik düşünceyle değil, kentin beklentilerine, ihtiyaçlarına cevap vermeli diye düşünüyorum. HDP’nin tutumunu biliyoruz. HDP’den sonra kayyım atandı. Bu bir devlet politikasıdır. Biz toplum olarak kayyımın gelme sebeplerini istişare etmeliyiz” diye konuştu.

ÜRÜM: VAN İÇİN CANI YANAN BİRİNİ ADAY SEÇMELİYİZ

Seçilecek kişinin Van’ın sıkıntılarını bilecek birinin olması gerektiğini aktaran Ürüm şunları söyledi: “Eğer Van’a hizmet edilmesini istiyorsak adaylarımızı Van’a hizmet edecek kişileri seçmeliyiz. Van’ın dertlerini bilecek, Van için canı yanacak biri olmalı. Van’a yapılacak işler bellidir. Van’ın kronikleşmiş sorunları bellidir. Bunların çözümleri de bellidir. Yeni bir şehir oluşturmayacağız. Var olan şehri daha yaşanılabilir, daha vizyoner kent haline getirebilmek için halkla bir araya gelip bunu oluşturacağız. Katılımın çok olduğu yerde hareket alanım da o kadar rahat olacak. Daha çok paydaş üreterek bu kenti olabildiği kadar güzel yönetmenin derdindeyim.”

“HAYATINDA AK PARTİ’YE HİÇ OY VERMEYENLER BANA OY VERECEĞİNİ VE BİRLİKTE ÇALIŞACAKLARINI SÖYLEDİ”

Vatandaşı da bu sürece dahil edeceklerini belirten Ürüm, “Sosyal hayatı yaşayan biriyim. Belediyecilik de bir nevi sosyal hayatı toplumla buluşturan bir kurumdur. Ben bunun hayatımla özdeşleştiğine inandığım için böyle bir adım atmakta hiçbir beis görmedim ve çok mutlu oldum. Halkla ne kadar ilişkili olursanız o kentin sorunlarına o derece vakıf olursunuz. Bu benim için büyük bir artıdır. Hayatında AK Parti’ye hiç oy vermeyenler bana oy vereceğini ve birlikte çalışacaklarını söyledi. Bunları duyunca daha çok motive oldum. İnanıyorum. Allah izin verirse aday adaylığımız neticelendiği gün, adaylığın bize verildiği gün bütün halkı buna dahil ederek zaferle sonuçlandıracağız. Kararlıyım, azimliyim, başaracağıma inanıyorum” dedi.

ÜRÜM: VAN’I GÜVENİLİR YERLERE TAŞIYACAĞIZ

Ürüm, öncelikli projelerinden söz ederek şunları aktardı: “Van’ı çok iyi biliyorum. Öncelikle el atacağım konu depremdir. Biz fay hattı üzerinde yaşayan bir şehiriz. Birinci önceliğimiz Van’ı olası bir depreme karşı zemin etütleri yaparak en güvenilir yere taşımamız lazım. Biz doğru yeri tespit ettikten sonra şehrin trafik sorunu büyük oranda azalacak. Biz Cumhuriyet ve Maraş Caddesi’ne hapsolmuş durumdayız. Toplumumuzu bu girdaptan kurtarmamız gerekiyor. Bunu yoğun katılımla yapacağız. Trafik böyle olunca kendiliğinden rahatlayacak. Trafik sorunu için de çalışma yapacağız. İmarla, altyapıyla beraber trafiği çözmeye çalışacağız. 50-100 yıllık bir plan haline getirmemiz için bunun istişaresini yapacağız. Benim için en önemli sorunlarımızdan biri de gençlik. 1 milyon 200 nüfusun yüzde 35-40’ını genç nüfus oluşturuyor. Gençlere iş kapısı açacağız. Sorumluluk vereceğiz. Karar verdireceğiz. Bunlar önemli şeyler. Üçüncü önceliğimiz gençliğimiz.”

“VAN’DA GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN YAPILARI BAŞKA YERLERE TAŞIYACAĞIZ”

Kentin içerisinde yer alan ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları başka yerlere taşıyacaklarını dile getiren Ürüm, “Van’da görüntü kirliliğinin neden olduğu şeyler var. Burada yaşayan ticaret yapanların işine engel olmadan kararlar alacağız. Yeni yerleşim yerleri yapacağız. Havalimanından indiğiniz için inşaat malzemecileri var. Onlar içi en doğru yeri tespit edip oraya taşıyacağız. Şehri bu şekilde görüntü kirliliğinden kurtaracağız. Bu önemli sorundur. Stat şu an Van şehir merkezinin içinde ve halka hitap etmeyecek bir stadyum. Van’a yeni bir stat kazandıracağız. Otogar da şehrin içinde ve Van’a yakışmayacak bir otogar. Biz orayı da başka yere taşıyacağız. Sebze Hali de şehir merkezinde ve kente yakışmıyor. Sebze Hali’ni de düzgün bir lokasyonla iyi bir zemine taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“GÖREV ALDIĞIM 5 YIL İÇERİSİNDE VAN’I BAMBAŞKA BİR YERE TAŞIYACAĞIZ”

Ürüm, Van Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinin olmamasına dikkat çekerek, “Sosyal bir belediye oluşturacağız. Bu sosyal belediyeciliği STK’lardan, mimarlardan, mühendislerden, iş insanlarının da katılımıyla yapacağız. Van için 200 maddemiz var. Bu 200 madde bir yıl sonunda oldu. Seçildikten sonra kentimizin hangi ihtiyacı varsa oraya el atacağız. Van Büyükşehir Belediyesi’nin bir meclisi yok. En önemli mihenk taşı eksik. Meclis olmadı mı kentin sorunlarını tartışamıyoruz. Adaylığımızın kesinleştiği, belediyeyi kazandığımız taktirde kentin mihenk taşlarından oluşan bir meclis oluşturacağız. Bu meclis bizim lokomotifimiz olacak. Meclise mimarları, mühendisleri, iş insanlarını katacağız. Ben sorunla değil çözümle uğraşırım. Kronikleşmiş olan problemleri çözmek için geliyoruz. Görev aldığım 5 yıl içerisinde Van’ı bambaşka bir yere taşıyacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Katılımın yoğun olduğu bir belediyecilik anlayışıyla bu işleri yapacağız. Birlik olacağız, toplum için mücadele edeceğiz” diye aktardı.

“VAN’I HEP BERABER ÜLKENİN EN ÖNEMLİ 5 ŞEHİRLERİNDEN BİRİ YAPACAĞIZ”

Ürüm, yatırımları Van’a çekeceklerini belirterek, “Kazandığımız zaman tanıdığımız yatırımcıları buraya çekeceğiz. Hem güneyden hem de kuzeydoğudan önemli bir güzergah üzerinde olacağımız ticaret alanı oluşuyor. Önce bu kenti vizyoner bir kent haline getirmeliyiz. Bir saatten sonra kendileri gelip burada yatırım yapacak. Van’ı hep beraber ülkenin en önemli 5 şehirlerinden biri yapacağız. Van bu iki lokasyon üzerinde dünyaya hitap edeceğiz. Sağlıkla, eğitimle ve her alanda iyi olan firmaları Van’a davet edeceğiz. Aşkla şevkle memleketin bütün sorunlarını çözmek için geliyoruz. Yorulmadan çalışacağız. Belediyecilik esasen o ilde kendine ait kaynakların olması gereken kurum haline gelmeli. Biz kentin öncelikli problemleriyle başlayacağız. Ankara’da ilgili kurumların kapısını çalacağız. Ne kadar kalabalık olursak o kadar başarılı oluruz. Van için ne kadar kenetlenirsek o kadar başarı gelecek. Kaynağımızı yaratırken devletimizin şehrimizle ilgili desteklerini her zaman alacağız. Kardeşinize güvenin. Van’ı daha yaşanılır bir kent haline getireceğiz. Bunu da hep beraber yapacağız” dedi.

Editör: Şaban Beyazsaç