Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yarın Romanya'ya gidecek

ŞEHRİVAN ÖZEL -  Gelecek yıl Mart ayında yapılacak yerel seçim için uzun bir süre kalmasına rağmen, adaylar “Ben de varım” demeye başladı. Anket şirketleri kamuoyu yoklamaları yapmaya başlarken Van Büyükşehir Belediyesi için adaylığını duyuran siyasetçi sayısı iki oldu

Türkiye Mart 2024’te sandık başına gitmeye hazırlanırken seçim heyecanı Van’da da start aldı. Partiler hafif tempo ile de loşa yerel seçim sürecini başlatırken, bazı isimler şimdiden adaylığını duyurdu.

Vanlı iş insanı Şemsettin Bozkurt, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını duyuran ilk isim oldu. HDP’den aday olacağını duyuran Bozkurt’un adaylığı kentte bir heyecan yaratırken Van için bir isim daha “Ben de varım dedi.”

Milat Gazetesi Yazarı Galip İlhaner, AK Parti’den Van Büyükşehir Aday adaylığı için başvuru yapacağını duyurdu.

Adaylığını açıklaması kadar paylaşımları ile de dikkat çeken bir isim olan İlhaner, kampanyasında oldukça çarpıcı ifadeler kullanmaya başladı.

İlhaner bir paylaşımında; “Van başta olmak üzere bütün Güneydoğu'yu PKK'dan kurtaracağız. Türkiye'nin bütün belediyelerini PKK (HDP-YSP) ve CHP'den kurtaracağız.” Sözlerine yer verdi.

GALİP İLHANER KİMDİR?

Galip İLHANER, 1977 VAN doğumlu. İlk ve Orta öğrenimini VAN/Muradiye’de, Liseyi Nevşehir/Kozaklı (DPY)’da tamamladı. 2007 - VAN Bağımsız Milletvekili Adayı 2009 - VAN / Muradiye Bağımsız Belediye Başkan Adayı 2011 - LDP VAN Milletvekili Adayı(1) 2013 - Selam Anadolu Bilimsel Araştırmalar Derneği Başkanı Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü 2001 Mezunu. Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,Sosyal Bilimler Enstitüsü,Uluslar Arası İlişkiler Ana Bilim Dalı, Siyasi Tarih Programı Yüksek Lisans (Beşşar Esed Dönemi Türkiye – Suriye İlişkileri Üzerine Master Tezi) Öğrencisi.

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ / ÇETİN DEMİR