ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-AYDAN KAYHAN

Kentteki etkinliklerin yeni adresi olacak ve Büyükşehir belediyesi tarafından son birkaç ayır çalışmaları sürdürülen Van Kent Meydanı hizmete açıldı. Kentin bir ihtiyacı daha karşılık bulurken, kent meydanındaki alanda bulunan ve 13 yıldır kapalı olan çok katlı otoparkın akıbeti ise merak konusu oldu.  

Kentin kalbi konumundaki Cumhuriyet Caddesinde bulunan 6580 metrekarelik alandaki kent meydanı konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabilecek, ayrıca meydanda oturma alanları ve yeşil alan olacak. Kentin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan kent meydanı ile birlikte hemen yanı başında bulunan ve kaderi kent meydanına benzeyen AVM projesi için de geri sayım yapılırken gözler aynı alanda bulunan son sıkıntılı projeye çevrildi. Kentin bir ihtiyacı daha karşılık bulurken, kent meydanındaki alanda bulunan ve 13 yıldır kapalı olan çok katlı otoparkın akıbeti ise merak konusu oldu.  

​​​​Türkiye’deki pek çok büyükşehirde bulunan ve kentlerin kimliği olan kent meydanı Van’da yıllardır dile getirilen konuların başında geliyordu. Her geçen gün artan nüfusu ve etkinlik ile programların sık sık yapıldığı Van’da kent meydanının olmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyordu. Kent merkezinde yapılan miting, konser ve programlar adeta trafiği kitlerken, Vanlılar tarafından kent meydanı için sürekli çağrılar yapılıyordu. Yapılan çağrılar karşılık bulurken, Van sonunda kent meydanına kavuştu. Aylar önce yapımına başlanan Kent Meydanı hizmete açıldı. Yıllardır meydan özlemi yaşayan, konserler, mitingler ve eğlence programlarında büyük sıkıntıların yaşandığı Van’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından 6580 metrekarelik alanda meydan yapıldı. 

Öldürdüğü adamın kulağını ve gözünü yedi! Öldürdüğü adamın kulağını ve gözünü yedi!

VAN’IN EN BÜYÜK İHTİYACI OLAN KENT MEYDANI AÇILDI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan kent meydanındaki çalışmalarda sona gelindi. Kentteki etkinliklerin yeni adresi olacak Van Kent Meydanı önceki gün hizmete açıldı. Yıllardır meydan özlemi yaşayan, konserler, mitingler ve eğlence programlarında büyük sıkıntıların yaşandığı Van’da, Büyükşehir Belediyesi yepyeni bir projeyi kente kazandırdı. Kentin kalbi konumundaki Cumhuriyet Caddesinde bulunan 6580 metrekarelik alanda Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan meydan, konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabilecek. Ayrıca meydanda oturma alanları ve yeşil alan olacak. Yapılacak olan ışıklandırma çalışmalarıyla meydan, gece etkinliklerinde de rahatlıkla kullanılabilecek. Meydanın bitişiğindeki Park AVM’nin devasa duvarı ise Van’ın doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan resimlerle donatıldı. Ressamlar tarafından duvara Akdamar Adası ve Kilisesi, Van Kalesi, Van Kedisi, Hüsrev Paşa Camii, Flamingo ve Van Balığı resimleri çizildi.

VALİ BALCI KENT MEYDANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Van Büyükşehir Belediyesine ait 6580 metrekarelik alanda yapılan kent meydanı resmen açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, Cumhuriyet Caddesi üzerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanında incelemelerde bulundu. Vali Balcı, kent meydanının tamamlanarak vatandaşın kullanımına açıldığını söyledi. Vali Balcı; konser, tiyatro, gösteri ve mitinglerde kullanılabileceğini ayrıca alanda sahne, oturma bankları ve yeşil alanların bulunacağı Kent Meydanının ilin sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Balcı, ayrıca Kent Meydanının hemen yanındaki AVM’nin de yakın zamanda açılarak ilin ekonomisine kazandırılacağını ifade etti.

AVM İÇİN DE TARİH VERLİDİ

Van kent meydanı ile birlikte aynı kampus içinde yer alan ve Van'ın göbeğinde bulunan Van Park AVM’nin de kaderi belli oldu. 13 yılı aşkın bir süredir sorunlarıyla gündeme gelen bir kez açılıp tekrar kapanan AVM’de aylardır yeni bir süreç başlaması beklenirken o alanla ilgili de sevindiren bir haber geldi. Son olarak yeni yönetim tarafından 2023 yılının Ocak ayında lansman toplantısı düzenlenip tarih verilen AVM’nin de 23 Aralık’ta açılacağı belirtildi. Bu karar da bölgenin yeniden canlanması noktasında heyecan yaratırken o alanın tek sorunu olarak kalan Çok Katlı AVM yeni beklentinin odağı oldu.

VAN KENT MEYDANI AÇILDI, SIRA ÇOK KATLI OTOPARKTA

Kentin bir ihtiyacı daha çözüme kavuşmuşken, yıllarca otopark olarak açılması beklenirken 12 milyon TL’lik ciddi bir yatırım ile alışveriş merkezine dönüştürülen çok katlı otoparkın akıbetinin ne olacağı ise merak konusu. Yaklaşık 13 yıl önce katlı otopark olarak projelendirilen, yapımı yıllar süren, geçtiğimiz yıl ise projesinde değişiklik yapılarak iş merkezine dönüştürülen çok katlı binanın son hali pes dedirtirken, kentin kalbindeki ucube yapı hizmete açılacağı günü bekliyor. Yapıldıktan sonra projesi defalarca değişen, otoparktan çarşıya dönüştürülen fakat bu hali de işlevsiz kalan çok katlı otopark projesinin de kısa sürede bitirilmesi ve alanda bulunan sürüncemedeki tüm projelerin bitirilmesi bekleniyor.

Editör: Necmettin Dursun