Van Valiliği TYP isim listesi belli oldu! İşte asil ve yedek isim listesi Van Valiliği TYP isim listesi belli oldu! İşte asil ve yedek isim listesi

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, Van Expo ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen ‘İnşaat ve Yapı Zirvesi’ programının açılışına katıldı. Burada konuşan Zeydan, Van’ın deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek Van Arama Kurtarma Timi’ni (VAKUT) kuracaklarını dile getirdi.

Dün düzenlenen açılışla kapılarını ziyaretçilerine açan 12’nci İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı devam ediyor. 85 firmanın katılım sağladığı İnşaat Fuarı’nda, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şubesi tarafından bugün açılışı yapılan ve yarın da devam edecek ‘İnşaat ve Yapı Zirvesi’ programı düzenlendi.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EŞBAŞKANLARI ‘İNŞAAT VE YAPI ZİRVESİ’NE KATILDI

Zirve programının açılışında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, fuarın takipçisi olduklarını dile getirerek sözlerine şöyle başladı: “Fuarımızın açılışından beri buradayız, takip ediyoruz. Katılımcı bir anlayışla kentin dinamikleriyle birlikte bu süreçleri yöneteceğimizi, tespit edilen mevcut sorunların çözümüne yönelik ortak akılla hep birlikte yol yürüyeceğimizi söylemiştik. Biz fuarın açılışında da buradaydık, bugün de buradayız. Kentin kalkınması, üretimin ve istihdamın arttırılması, doğanın korunarak gençlere istihdam yaratmanın katılımcı bir anlayışla bunu yapacağımızı belirtmiştik. Bugün de bu zirve programında çok önemli başlıklar konuşulacak.”

ZEYDAN: VAN’DA YAPI STOKUNUN YÜZDE 50’SİNE YAKINI DEPREME DİRENÇLİ DEĞİL

Van’ın deprem ili olduğunu aktaran Zeydan, “Ülke bir deprem ülkesi. Van 2011 yılında ağır bir deprem yaşadı. Geçen sene Maraş merkezli yüzbinlerce kişinin hayatını kaybettiği bir deprem meydana geldi. 2 gün önce Tokat’ta bir deprem oldu. Biz depremleri ve afetleri engelleyemeyiz ancak bunların hasarlarını, etkilerini en aza indirecek önlemler alabiliriz. Bizim işimiz de budur. Van deprem ili. Deprem öncesine, deprem anına ve deprem sonrasına yönelik hiçbir planlamanın yapılmadığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu sonuçları ağır bir şey. Hepimizin sorumluluğu çok ciddi. Biz bunu ciddi bir şekilde ele almalıyız. Özellikle deprem öncesi yapılacaklar konusunda yapı stokunun yüzde 50’sine yakını depreme dirençli değil” ifadelerini kullandı.

ZEYDAN: VAN ARAMA KURTARMA TİMİ’Nİ (VAKUT) KURUYORUZ

Zeydan, Van Arama Kurtarma Timi’ni kuracaklarını dile getirerek, “Öncelikli hedeflerimizden bir tanesi ilgili bütün birimlerimiz ve meslek örgütleriyle birlikte yapı stokunun bir an önce tespit edilip yatay mimari, çevre ve doğa esas alınarak aynı zamanda depreme dirençli bir hale getirilerek yeniden bir dönüşüm ve katılımcı bir anlayışla bunu gerçekleştireceğiz. İmar sorunu çok önemli. Çarpık yapılaşmanın ortaya çıkardığı büyük bir trafik sorunu var. Bu sorunları daha katılımcı bir anlayışla, bir planlama, bir strateji süreci gerçekleştireceğiz. Van Arama Kurtarma Timi’ni (VAKUT) kuruyoruz. Deprem öncesi ve anında sadece Van değil yüzbinlerce kişi eğitim sürecinden geçerek, bölge illeri de işin içine katılarak deprem sonrasında dair çok ciddi projelerimiz var. İnşallah bunları birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABERİ