2023 yılının son UKOME toplantısında Van’da şehir içi ulaşıma zam talebinde bulunulmuştu. Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul yeni yıl ile birlikte şehir içi ulaşım ücretlerine zam talebinin ardından ulaşım zammının Ocak ayı UKOME toplantısının ardından uygulanacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Van Büyükşehir Belediyesinde yapılan ve ilgili birimlerin katılım sağladığı Aralık ayı UKOME toplantısında minibüsçü esnafının zam beklentisi ve taleplerini gündeme getirmişti. Başkan Tuğrul, bandrol, asgari ücret, akaryakıt gibi bir çok kaleme gelen zamlardan dolayı şehir içi ulaşıma da zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu söyledi. UKOME toplantısında zam talebi değerlendirirken şehir içi ulaşım zammının Ocak ayı UKOME toplantısının ardından netliğe kavuşması bekleniyor.

ULAŞIM ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Van'daki yağışlar yem bitkisi üreticilerini ve besicileri sevindirdi! Van'daki yağışlar yem bitkisi üreticilerini ve besicileri sevindirdi!

Wanhaber’e Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, “Akaryakıt, asgari ücret, sigorta, bandrol gibi birçok kalemde fiyat artışlarının yaşandığını dile getirerek; “Bu nedenlerden dolayı minibüsçü esnafımızın da şehir içi ulaşıma zam talebi var. Bu talebi dile getirdik. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan toplantı ile zam konusu ve oranı belli olacak. Maliyetlerin yükselmesinden dolayı şehir içi ulaşıma zam yapılması kaçınılmaz. Ancak ne kadar zam yapılacağı toplantıda netliğe kavuşacak. Temennimiz esnaflarımızı kurtaracak, vatandaşlarımızı da zora sokmayacak bir zam yapılması” şeklinde konuştu.

Editör: Necmettin Dursun