Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama! Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama!

Türkiye’de dün gerçekleştirilen seçim birçok anlamda ilkler yaşanırken sürpriz sonuçlara da sahne oldu. CHP’nin 47 yıl sonra birinci parti olarak çıktığı ve AK Parti’nin ise 22 yıl aradan sonra ilk kez ikinci parti çıktı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da ilklere sahne olan seçimde dikkat çeken istatistikler ortaya çıktı.

VAN’DA İLK’LERİN SEÇİMİ

Ülke genelinde önemli illeri kaybeden Ak Parti, rekor düzeydeki oy oranına sahip olduğu illerde de oy düşürürken Türkiye’de ilklerin yaşandığı illerden biri de Van oldu. Geçtiğimiz yıllarda vekillik seçimlerinde ve belediye seçimlerinde mutlaka varlık gösteren AK Parti ilk kez Van’da tüm ilçelerini kaybetti. AK Parti, 2004 yılından bu yana girdiği seçimlerde Van’da ilk kez hiçbir ilçede belediye kazanamadı. Aynı zamanda AK Parti Van’da 2019’da kazandığı belediyeleri de kaybetti. Van’ın Türkiye’de ilk ve tek olan bir diğer özelliği ise Dem Parti’nin büyükşehir ve 13 ilçeyi alıp 14’te 14 yaptığı ve tüm belediyeleri kazandığı il olması olarak kayıtlara geçti.

VAN’IN SEÇİMİ SOSYAL MEDYADA DA ÇOKÇA KONUŞULDU

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da sürpriz ve ilklere sahne olan seçimde ortaya dikkat çeken istatistikler ortaya çıktı. DEM Parti, Van’da Büyükşehir belediyesi dahil 13 ilçe belediyesini kazanması Türkiye’de gündem olurken sosyal medyada binlerce takipçisi olan hesaplar bu istatistiğe dikkat çekti.

Binlerce kullanıcı olan hesaplar Van’daki seçim sonuçlarına dikkat çekti.

İşte o paylaşımlardan bazıları;

Binlerce takipçisi hesap olan sosyal medya hesabı HaberLog; “Türkiye'de belediyelerinin tamamının bir partide olduğu tek kent Van. Bir kentteki tüm belediyeleri alan tek parti ise DEM Parti.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ