Türkiye yerel yöneticileri seçmek üzere sandık başına gitti. CHP’nin İBB adayı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmî olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul’da belediye başkanlığı kazanan biri de Vanlı aday Ahmet Özer. Doğma büyüme Vanlı olan Prof. Dr. Ahmet Özer, 227 bin 587 oy alarak Esenyurt Belediye Başkanı oldu. Özer’in aldığı oy oranı da yüzde 49.08 oldu.         

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÖZER KİMDİR?

AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti? İşte ankete göre oy kaybının en büyük nedeni AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti? İşte ankete göre oy kaybının en büyük nedeni

Ahmet Özer, 1960 yılında Van'da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi, Van Eğitim Enstitüsü ve Çukurova Üniversitesi olmak üzere üç üniversitede sosyoloji/felsefe, işletme, eğitim bilimleri alanlarında bir lisans, iki önlisans bitiren Özer, 1991-1997 yılları arasında GAP Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Özer, üniversite yaşamında rektör yardımcılığı, kurucu dekanlık, dekanlık, bölüm başkanlığı, merkez müdürlüğü, senato üyeliği ve üniversite yönetim kurulu üyeliği ve ana bilim dalı başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Türkiye -Irak İş İnsanları Derneği (TISİAD) Bilim Kurulu Başkanı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Cemevi, İçel Sanat Kulübü (İSK) Danışma Kurulu, Van Dernekler Federasyonu Onur Kurulu ve Danışma Kurulu, Van Vakfı Bilim Kurulu Başkanı ve Erciş Vakfı, Sosyoloji Derneği ve Eğitim-Sen üyesi olan Özer, üç dil bilmektedir. Özer, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ