Uzun yıllardır Adana’da yaptığı meşhur kebaplar ve Guiness rekorlar kitabını zorlayan metre işi kebaplarıyla nam salan Adanalı Ali Haydar Usta’nın Van’a kazandırdığı mekanda kebaplar metre işi sunuluyor. Müşterilerine has Adana kebabını metre işi olarak ikram eden Ali Haydar Usta kebabın birçok çeşidini de yine Vanlılara tattırıyor.

Van’da Kazım Karabekir Caddesi’nde bulunan Zırhlıoğlu AVM parkında açtığı mütevazi bir Ocakbaşı’nda Vanlılara muazzam tatlar sunan Adanalı Ali Haydar usta adeta kebabın kitabını yeniden yazıyor. Uzun yıllar boyunca Adana’da kebaplarıyla nam salan ardından da Van’a gelen Ali Haydar usta şimdi kendi mekanında Vanlılara hizmet veriyor. Metre işi kebaplarıyla adından sıkça söz ettirmiş olan Ali Haydar usta Van’da da bu geleneğini devam ettiriyor. Özellikle toplu yemeklerde misafirlerine metrelerce kebap yapan Ali Haydar Usta en uzun kebap iddiasını sık sık Van’da da deniyor. Müşterilerin de ilgisini çeken metre işi kebap Ali Haydar Usta’nın müşterilerinin de büyük beğenisini topluyor.

KENDİNE HAS TAVUK KEBAP!

Müşterilerine sunduğu metre işi kebabın yanında farklı çeşit lezzetler de hazırlayan Ali Haydar Usta yine lezzet düşkünlerine diyet tavuk kebap, Ali Haydar Usta’nın özel sosu ile hazırlanmış özel kesim tavuk ve farklı kebap çeşitleri de sunuyor. Özellikle kırmızı et sevmeyenler için kendi tarifi ile oluşturduğu tavuk kebabına büyük rağbet olduğunu söyleyen Ali Haydar usta Van’da ocak başını kurmasının üzerinden çok süre geçmemesine rağmen bir çok daimi müşterisinin olduğunu ve müşterilerin bu farklı lezzetlerden fazlasıyla memnun kaldıklarını söylüyor.

KENDİSİ KESİP KENDİ SOSUYLA TERBİYELİYOR

Kendi hazırladığı malzemeleri yine kendine has bir şekilde pişiren Ali Haydar Usta ocak başında yemeği hazırlarken bir taraftan da misafirlerine kendine has yöntemi paylaşıyor. Van’a kazandırdığı birbirinden farklı lezzetlerle ilgili Şehrivan’a konuşan Ali Haydar Usta o tarifleri şöyle anlatıyor; “Ben Adanalıyım ama mevcut Adana kebabının dışında bir çok çeşit ile Vanlılara hizmet veriyorum. Özellikle kırmızı et tercih etmeyenler için özel hazırladığım diyet kebabına büyük rağbet var. Bir yiyen bir daha istiyor. Yine bizim burada kendimiz kestiğimiz yine Ali Haydar Usta sosu adını verdiğim sosya terbiyelediğimiz tavuk da çok beğeni topluyor. Tabi bunda hem kullanılan malzeme, hem doğallığı hem de pişirme çok önemli. Mesela ben müşterime yemek yedirirken ‘Acelen varsa yeme’ diyorum çünkü önemli bir püf noktası da pişirirken kendi haliyle pişirmek. Kısa sürede güzel geri dönüşler alıyorum. Zaten ben kendim pişirirken yemeklerimi ocak başında tattırıp sonra müşterilerden fikirlerini alıyorum. İnşallah bu farklılığı tüm Van halkımıza tattıracağız.”


Eda ASLAN - Şehrivan ÖZEL

 

 

Editör: TE Bilisim