Otomobil sektöründeki dengeler değişmeye devam ediyor. Sıfır otomobil fiyatlarının 400 bin TL’yi aşması pek çok söylentiyi de beraberinde getirdi. Hali hazırda sıfır otomobildeki en büyük beklenti ÖTV indirimi. Şu anda binlerce kişi sıfır otomobillere gelecek olan ÖTV indirimini bekliyor. Hatta bu indirim öncesinde bazı ön hazırlıklar da söz konusu.

Teknolojioku.com'un haberine göre; ÖTV indirimi sonrasında otomobilleri al-satçılar ve galerilerin almasının önüne geçmek için bazı düzenlemeler söz konusu. Fakat tek iyi haber bu değil. Bazı markalar, daha ucuz modeller için gözünü karartmış görünüyor. Eğer söylentiler doğruysa, Renault yeni bir Clio sınıfı üzerinde çalışıyor. Bu Clio sınıfının Renault’un en boş modellerinden biri olacağı ve fiyatının da son dönemin en düşük seviyesinde olacağı iddia ediliyor.

Sızdırılan fiyat Türkiye’ye uyarlandığında vergilerle birlikte 180 bin TL ile 200 bin TL arasında bir etiket karşımıza çıkıyor.

Peki bu kadar ucuz bir otomobilde ne gibi yenilikler karşımıza çıkacak? Daha doğrusu otomobil ne derece boş olacak. Sızdırılan bilgilere göre 4 camın da çevirmeli bir yapıda olacağı belirtiliyor. Ayrıca aynalar da eski tip çubuklu olacak. Araçta radyo bulunmayacak. Sadece bir adet USB girişi yer alacak. Şarklıları bu USB girişi üzerinden çalabileceksiniz.

Manuel vites ile gelecek olan otomobilde, eski bir motor tipi kullanılacağı söyleniyor. Elbette bu henüz netleşmiş bir şey değil. Renault Clio’nun boş versiyonunda klima da yer almayacak. Sadece motorun sıcak havasını içeri üfleyen bir kalorifer sistemi bulunacak. Mevcut Clio’ya göre çok daha hafif olacak modelin çarpışma testlerinden 0 yıldız alması da sürpriz olmayacaktır. Modern teknolojilerin hiç birinin yer almayacağı otomobilin Asya pazarında satışa sunulacağı belirtiliyor. Muhtemelen bu model ülkemizde de satışa sunulacaktır. Dip not olarak hatırlatalım. Henüz Renault'tan bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil.

Editör: TE Bilisim