Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıca, yaz aylarında turistleri, kışın ise çocukları ve atları ağırlıyor.

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıca, yaz aylarında turistlere, kışın ise çocuklara ve atlara ev sahipliği yapıyor. Güroymak ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Budaklı köyünde bulunan ve 40 derece sıcaklıktaki suyuyla özellikle yaz döneminde şifa arayan yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Budaklı kaplıcası, kışın da atlarıyla beraber suya giren çocukların uğrak yeri haline geliyor.

Kış mevsiminin çetin geçtiği köyde ahırlardan çıkamadığı için kirlenen hayvanlar, sahipleri tarafından belirli aralıklarla kaplıcaya götürülüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü köyde, çocukların atlarla kaplıcaya girmesi ilginç görüntüler oluşturuyor. Soğuk havaya aldırış etmeden kaplıcada yüzmenin keyfini süren çocuklar, aynı zamanda atlarının da bakımını yapıyor. Suyun içindeki atların sırtına çıkarak takla atıp suya dalış yapan çocuklar, dondurucu soğukta kaplıcanın tadını çıkarıyor. Sıcak suda saatlerce vakit geçiren çocuklar, daha sonra atlarına binerek köyün yolunu tutuyor. Atını kaplıcada yıkayan çocuklardan Muhammed Aras, hafta sonları köydeki atları ve mandaları kaplıcaya getirerek yıkadıklarını söyledi. Atlarıyla kaplıcaya girerek doyasıya eğlendiklerini belirten Aras, "Hayvanlar ahırda kaldığı için kirleniyor. Kaplıcada hayvanları yıkarken, bizde burada eğleniyoruz. Su sıcak olduğu için soğuk havaya rağmen üşümüyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim