Vanspor ise İstanbul’da Beyoğlu Yeni Çarşı Spor’u deplasmanda 2-0 yenerek şampiyonluk umutlarını son iki haftaya taşıdı.

Peki, Vanspor nasıl şampiyon olur? İşte şampiyonluk için şifreler…

Vanspor’un play-off’a kalması durumunda play-off sistemine 3. Turdan dahil olacak ve 3. turda çift maç eleme usulüyle 2 maç oynayacak. Vanspor’un tur atlaması durumunda Kırımızı Gruptan gelen takım ile 1. Lig’e çıkmak için final maçına çıkacak.

Van’ın yol sorunlarını meclis gündemine taşındı! Van’ın yol sorunlarını meclis gündemine taşındı!

Her iki grupta grup içi Play-Off müsabakaları 3 tur üzerinden oynanacak ve üç tur sonunda her iki gruptan birer takım Play-Off finale çıkacak.

Beyaz ve Kırımızı grupta 2, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımlar Play-Off mücadelesi verecek normal sezonu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan 3. Turdan Play-Off’a dahil olacak.

1. Tur maçları her iki grupta 3. ile 6., 4. ile de 5. takımlar tek maç eleme usulüne göre maçlar oynanacak, ligi 3 ve 4. Sırada bitiren takımların sahasında oynanacak.

1.Tur maçlarını kazanan takımlar ikinci tura yükselecek 2. Tur’da çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar sıralamada daha altta yer alan takımların sahasında oynanacak.

2. Tur maçlarını kazanan takımlar 3. turda lig 2.'si olan takımların rakibi olacak.

3. Tur maçları çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar 2. turdan gelen takımların sahasında oynanacak.

Beyaz ve Kırımızı grupta 3. Tur maçları sonucunda tur atlayan 1'er takım, tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak ve final maçını kazanan takım Spor Toto 1. Lig'e yükselen üçüncü takım olacak.

T F F 2. L I G P L A Y O F F S I S T E M I

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER- ZENÜN YEŞİL- NECMETTİN DURSUN