Binayı boşalttıktan sonra bina 4 ay boş kaldı. Bu boş kalan süreçten sonra 2013 Nisan ayında meskene yeni kiracı yerleşti, yeni kiracı ile birlikte bize 15 Bin 273 TL’lik bir borç geldi.

Van’da yaşanan olay kurumu şarkına çevirdi. Özel bir eğitim kurumuna gelen su faturası kurum yetkililerini şok etti. 1 Aralık 2012 yılında boşalttıkları binaya gelen 15 Bin 273 TL’lik fatura karşısında büyük bir şok yaşayan kurum yetkilileri durumu Belediye yetkililerine bildirdi. Defalarca Van Belediyesine gittiklerini ve dilekçeler yazdıklarını ifade eden kurum yetkilileri hiçbir sonuç alamadıklarını anlattı. Aralık 2012 tarihinde binayı boşalttıklarını söyleyen kurum yetkilileri Nisan 2013 tarihinde 15 Bin 273 TL’lik bir fatura ile karşılaştıklarını belirtti.

“AKIL VAR, MANTIK VAR”

Kurum yetkililerinden Canan Özdeş, “Nasıl olurda 4 ay boş kalan bir binaya 15 Bin TL’lik fatura gelir. Bunda bir yanlışlık var dedik. Van Belediyesine gittik, itiraz’da bulunduk, Sayaç bozuk olabilir dedik, dilekçeler yazdık ama sonuç alamadık. Şimdi yargıya başvurduk. Ama akla mantığa sığmayan büyük bir yanlışlık var. Boş bir binaya dört aylık su borcu nasıl olurda 15 Bin lira gibi bir rakam gelir. Gidin Van’ın en işlek hamam, otel, Halı yada oto yıkamalarının su faturalarına bakın emin olun ki 1 yıllık su giderleri bile bu kadar değildir. Akıl var mantık var boş bir binada 15 Bin Liralık su gideri nasıl olur. Şu an ben ve kurumum çok mağduruz ve mağduriyetin giderilmesi, düzeltilmesi için hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Temennimiz Van Belediyesi’nin bu yanlışın farkına varıp düzeltmesidir.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim