Geçmişten günümüze önemli bir iletişim aracı olan gazeteler, teknolojinin gelişmesiyle birlikte eski ilgiyi görmese de gazete okuma kültürünü yaşatmaya çalışanlar da oluyor. Van’da öğretmenlik yapan Zelal Ceberut da gazete kültürünü yaşatmaya çalışan isimlerden biri. Van’da Vakıfbank İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Zelal Ceberut, kentte yayım yapan gazeteleri yaklaşık 30 öğrenciyle buluşturarak onlara unutulmaz bir an yaşattı.

ÖSYM hafta sonu 4 sınav gerçekleştirecek ÖSYM hafta sonu 4 sınav gerçekleştirecek

ZELAL ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERİNİ GAZETEYLE BULUŞTURDU

Konuyla ilgili Şehrivan’a konuşan Ceberut, gazetelerin unutulmaya yüz tuttuğunu dile getirerek, “Sizler de biliyorsunuz ki; gazete okumak bir kültürdür. Gazeteye dokunmak, hissetmek, sayfalarını çevirmek sadece haberi değil haber içindekileri anlamaya çalışmak ancak bu kültür sayesinde oluyor. Ne var ki, teknolojinin bu denli hızlı yayıldığı bir dönemde gazete almayı unuttuk. Ve bizler gazeteyi tanırken unuttuk. Fakat çocuklarımız, öğrencilerimiz gazetenin ne olduğunu dahi öğrenemediler ve görmediler” dedi.

“ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEN MUTLULUĞU DERİNDEN HİSSETTİM”

Ceberuj, öğrencilerinin mutluluğunu anlatarak, “Onlara gazeteyi anlatmaya karar verdim. Bize gönderilen gazeteleri miniklerimle buluşturdum. Gazetenin ilk sayfasından son sayfasına kadar tanıttım. Gazetenin nasıl tutulacağını ve nasıl okunacağını tüm detaylarıyla anlatmaya çalıştım. Gazeteye dokunmayı, hissetmeyi ve yaşamalarını sağlamaya çalıştım. Gazetenin kelime dağarcığı üzerine etkilerini, farklı yazarların farklı görüşleriyle buluşmanın değerini, eleştirel düşünceye ve sorgulamaya katkılarını teker teker anlatmaya çalıştım. Çocukların gözlerindeki mutluluğu, gazetenin verdiği huzuru çocuk yüreklerinde öyle derinden hissettim ki anlatamam” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN