Yıllardır temeli atılan ancak bir türlü tamamlanamayan çok katlı otopark şimdi de tehlike oluşturuyor. Etrafında bulunan birçok binanın yıkım tehlikesiyle karşı karşı olduğu alanda esnaf ve vatandaş duruma tepki gösterdi. Temel için açılan çukurun etrafından geçen yolun büyük bir bölümü çökerken, bu yollar trafiğe kapatıldı. Ancak bu alanda bulunan binalar büyük tehlike altında.

 

2010 yılında Belediye meclisinde alınan karar ile 2011 yılında temeli atılan Van’ın çok katlı otopark tehlike oluşturuyor. 4 yıldır temelleri atılan ancak halen atıl durumda bulunan çok katlı otoparkın etrafında bulunan yolların çökmesi büyük tehlike oluşturuyor. Her geçen gün tehlikenin boyutları artarken, vatandaşlar ve esnaf tedirgin.

 

YOLLAR ÇÖKTÜ, BİNALAR TEHLİKE ALTINDA

Temeller atıldıktan sonra büyük bir heyecanla tamamlanması beklenirken, maalesef bu katlı otopark bekleneni veremedi ve 4 yıldır atılan temeline rağmen halen yerinde sayıyor. Temeli için kazılan alan ise gün geçtikçe çökmeyle karşı karşıya. Yan yolların çoğunlukla çöktüğü alanda artık etrafında bulunan binaları da tehlike altında. Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin de yer aldığı alanda birçok bina büyük tehlike altında.

 

ÖNLEM ALINMAZSA…

Alanda hiçbir önlem alınmazken, vatandaşlar önlem alınmazsa bu binaların en küçük çökme ile yerle bir olacağını söylüyor. Çevrede bulunan esnafta duruma tepki gösterirken, yetkililerin duyarsız davrandığını, burada bir felakete davetiye çıkarıldığını söyledi. Vatandaşlar, “Binaların bulunduğu alan şuan büyük tehlike altında. Yaklaşık 2 ay önce bu kadar çökme olmamıştı. Bu günlerde çökmeler daha da arttı. Özellikle eski Diş Hastanesi ve yanında bulunan binalar her an çökebilir. Yetkililer bu konuda duyarlı davranmalı ve önlemler almalıdır.” Dedi.

 

ESNAFTA TEDİRGİN

Yan taraftan geçen yolun çökmesiyle tedirgin olduklarını söyleyen çevre esnafı ise, “Yetkililer derhal burayla ilgili önlem almalıdır. Her geçen gün bu yol biran daha çöküyor. Buradan geçerken bile korkuyoruz. Civarda bulunan binalar daha büyük tehlike altında. Yaklaşık 1-2 metre daha yol çökerse binalar da çökebilir. Yetkililer önlem almalıdır.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim