ŞEHRİ VAN HABER - Van ve çevresinde kar yağışı aralıksız sürüyor. Kar seviyesi ilçelerde ve mahallelerde bir metreyi aşarken Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ise kar mesaisi 24 saat kesintisiz devam ediyor. Hem yol yardımı hem de insani yardım konusunda ilçelerde mesai yapan Büyükşehir Belediyesi dün gece de Tendürek'te mahsur kalan şoförlerin yardımına koştu, saatlerce aç susuz kalan vatandaşa yemek götürdü.

Önceki gün başlayan yoğun kar bir çok ilçede etkili oldu. Kapanan Yollara anında müdahale edildi.

Van Gürpınar Kırkgeçit mevkiinde yol açma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesine ait bir dozer çığın altında kaldı. Kurtarma çalışmalarına Afad ekipleri ve askeri araçlar da katıldı. Uzun süren çalışmalardan sonra iş makinesine ulaşıldı. Ekipler yaralı halde bulunan Ferit Kaçar isimli Belediye çalışanını ambulansa yetiştirdi. Yaralı Ferit Kaçar Van Bölge Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

YAŞAR YARALI PERSONELİ HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Belediye Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, yaralı personeli hastanede ziyaret ederek, doktorlarından bilgi aldı. Yaralının akrabaları ile de görüşüp geçmiş olsun mesajını ileten Yaşar, ekiplerimiz fedakarca çalışıyorlar. Yoğun kar yağışı çalışmaları da zorlaştırıyor. Yaralı arkadaşımıza acil şifalar diliyorum dedi. Hastane Başhekimi Ümit Haluk İlikler ile de görüşen Yaşar, gereken tedavinin devam ettiği ve müdahalenin erken yapıldığını öğrendim, tüm  kurtarma çalışmalarında yer alan ekiplere de teşekkür ediyorum şeklinde konuştu. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Sahip Görendağlı da Genel Sekreter Yaşar'a eşlik ederek, gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

 

VALİ TALİMATI VERDİ TENDÜREK'E YARDIM GİTTİ

Öte yandan Van Çatak yoluna da çığ düşmesi sonucu zor anlar yaşandı. Karayolları görev sahası olan yolda Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım Dairesi başkanlığı ekipleri öncelikle ulaşarak, mahsur kalanları kurtardı. Yine Tendürek'te de zorlu bir kar mesaisi vardı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan'ın talimatıyla Tendürek'e yardım seferberliği başlattı. Van Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde kar çalışmasını sürdürürken Çaldıran Tendürek'te de yolun kapanması sonucu mahsur kalan vatandaşlara Van Büyükşehir Belediyesi Çaldıran Şantiyesinden yardım gitti. Yolda kalanlara Van Belediyesi tarafından yemek verildi.

 

 

Belediye Ekipler Yoğun kar yağışından dolayı kapanan yerleşim yerlerinin yollarını açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.  Bazı mevkilerde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı, acılan yolların tipiden tekrar kapandığı ifade edildi.

 

Editör: TE Bilisim