Kritik zirve öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın mensuplarına açıklama yaptı.

 

 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'deki iç politikada yaşanan zor duruma rağmen, Rusya'ya gelmesinin her iki tarafın da ilişkilerde normalleşme istediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülke ilişkilerin normalleşmesinin her iki ülke halkının yararına olacağını söyledi.

Putin, "Darbeye karşıyız ve karşı olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "Nahoş olaydan sonra süratle bir araya gelmemize vesile olması sebebiyle teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı bir sürecin içerisine gireceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de halkımızı mutlu etmiştir.

Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetini böyle bekledi:

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile 13.15'te Rusya'nın St. Petersburg kentine geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı'nda, Rusya Dışişleri Bakanlığı St. Petersburg Temsilcisi Vladimir Zapivalov, St. Petersburg Valiliği Dış İlişkiler Başkanı Yevgeni Grigoryev, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, St. Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu ile büyükelçilik ve başkonsolosluk personeli karşıladı. 

Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya'ya geldi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Petersburg ziyareti kapsamında, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek ve baş başa görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine katılacak. İki liderin, yemeğin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.

Erdoğan ve Putin, ayrıca Türk ve Rus iş adamlarına da hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Putin ile yapacağı görüşme öncesi Rus haber ajansı Tass'a konuştu.

 

"PUTİN'İN DESTEĞİNDEN MEMNUNUM"

Erdoğan, açıklamasında "Putin'in darbe girişimi sırasında en hızlı şekilde destek vermesinden memnunum" ifadelerini kullandı.

 

"RUSYA EN ÖNEMLİ OYUNCU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca "Suriye barış sürecinde Rusya, en önemli oyuncu" dedi.

Editör: TE Bilisim