İstanbul’da faaliyet gösteren Afra Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Vanlı iş adamı Cahit Eftekin, 33 ülkeden 270 şehir ve bölgenin üye olduğu Avrupa Bölgeler Meclisi üyelerine Camlıca Tepesi’nde 30 Kasım Pazar günü Van kahvaltısını tanıtmak amacı ile düzenlemiş olduğu kahvaltı programında Van’ı Avrupa’ya tanıttı. Van’ın tarihi yapısı, doğal güzellikleri ve Van kahvaltısının anlatıldığı bir Sinevizyon gösterisinin sunulduğu programda, Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren Van Kahvaltısı büyük beğeni aldı.

EFTEKİN: VAN’I AVRUPA’YA BAĞLAYACAĞIZ

Selamlama konuşması yapan Cahit Eftekin şu sözlere yer verdi: “Vatanım ve memleketim için elimden geleni yapmaya çalışan bir İşadamı olarak bizi Avrupa’da temsil eden Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Dr. Hande Özsan Bozatlı’ya teşekkür etmek İstiyorum. Hande Hocam vesilesiyle Van’ımızı Avrupalıya tanıtma fırsatı bulduk. Van’ın Yerel Yönetimi Avrupa’nın Yerel Meclisine katmak için Hande Hocamızdan söz aldık. Önümüzdeki aylarda Avrupa Yerel Meclis üyeleriyle Van’a gidip bu katılma çalışmalarını başlatacağız.” Dedi.

“SAVAŞSIZ HUZUR DOLU BİR DÜNYA”

Savaşların olmadığı, barışın ve huzurun olduğu bir dünyaya vurgu yapan Eftekin şöyle devam etti: “Vatanımızın her karışı güzeldir ve özeldir. Dünya’ya kendimizi tanıttığımız da iletişim ve diyalog kurduğumuzda Türkiye’nin ne kadar güzel olduğunu ve Türkiye Milleti’nin ne kadar mert, yardımsever ve misafirperver olduğunu dünya görecektir. Tüm dünyanın gıpta ile baktığı tarihi ve doğal güzellikler yanı sıra Osmanlı ve Türkiye mutfağı birçok ülke aşçılarının örnek aldığı güzelliklere sahiptir. Bizler elimizdeki bu tür güzelliklerin değerini bilmeli ve tanıtımlar ile tüm dünyaya tanıtmalıyız. İş adamları olarak bizlere büyük görevler düşmektedir. Yerel yönetimler ve Sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmaları ile bölgesel sorunlar çözüme ulaşacak ve turizm konusunda çalışmalarımız hızlanacaktır. Memleketimizin yerel yönetimleri ile Avrupa birliği bölgeler meclisi üyeleriyle birlikte yol almak maksadı ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu organizasyonda bir Vanlı olarak Van’ı tanıtmaktan gurur ve onur duyuyorum’ dedi.

DONAT’TAN BİRLİK MESAJI

Programda kısa bir konuşma yapan Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat ise, “Ülkemizin ve tüm dünyanın barış ve huzur içinde olması gereken dönemlerdeyiz. Kin, kan ve gözyaşı tüm dünya ülkeleri olarak, hepimizin istemediği kötü bir yazgıdır. STK lar olarak toplum nezdinde hepimize bu konuda büyük görevler düşmektedir. Çalışmalarımız çoğunlukla bu yöndedir ve olmaya devam edecektir. Vanlı arkadaşımız Sayın Cahit Eftekin beyefendiye de Birlik, beraberlik olgusu içerisinde yapmış olduğu tüm hassas çalışmaları için içtenlikle teşekkür ediyorum. Bizlerde Van dernekler federasyonu olarak üzerimize düşen ne varsa seve seve yapmaya hazırız.” Dedi.

BOZATLI’DAN EFTEKİN’E TEŞEKKÜR

Bir teşekkür konuşması da yapan Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Dr. Hande Özsan Bozatlı ise şu sözlere yer verdi: “Değerli işadamımız Cahit Eftekin Bey’e bize gösterdiği bu misafirperverlik örneği için kendim ve üyelerim adına sonsuz teşekkür ederim. Guinnes Rekorlar Kitabı’na Giren Meşhur Van Kahvaltısını Cahit Bey vesilesi ile tüm dünya ülkelerine yeniden tanıtma fırsatı bulmuş olmak bizleri oldukça memnun etti. İş adamlarımızın yöresel tatlarını tanıtmak amacı ile düzenlemiş oldukları bu tür organizasyonlar daimi olmalıdır." Bozatlı, program sonunda, Başarılı İşadamı Cahit Eftekin’e Çiçek takdim etti.

PROGRAMA YOĞUN KATILIM

Kahvaltılı Programa, Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı Dr. Hande Özsan Bozatlı ve üyeleri, Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, Beden Dili Uzmanı Ricco İlhan Doğan, Çeşitli Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir katılım gerçekleşti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim