ŞEHRİVAN HABER: SERCAN CANSIZ-SONER İZGİ

Kısa bir süre önce Van’da eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Girne Koleji kısa zamanda eğitim kalitesi ile fark yaratmayı başardı. Adından söz ettiren, yenilikli bir kolej olarak öne çıkan Girne Koleji alışılagelmiş eğitim yönteminin dışına çıkarken, yenilikçi ve cesur adımlarla da geleceğe yürüyen nesiller yetiştirme hedefi ile adından söz ettiriyor. Sadece eğitim olanakları değil, birçok alanda da öğrencilerinin yanında yer alan ve gelişimlerine katkı sunan kolej 7 ülkede eğitim veren bir eğitim kurumunun tüm avantajlarını Van’da hissettiriyor. Van’ın eğitimdeki yeni yüzü olan kolej daha şimdiden iddialı bir çıkış yaparken kolej hakkında değerlendirmelerde bulunan Van Girne Koleji Kurucusu Kıvanç Büyükaslan, kolej mezunlarının üniversite hayatlarında da yüzde 75’e varan burslarla desteklendiğini ve uluslararası alanda kabul gören üniversite öğrenimine kavuştuğunu ifade etti.

GİRNE KOLEJİ EMİN ADIMLARLA EĞİTİMİNİ SÜRDÜYOR

Van Girne Koleji kurucusu Kıvanç Büyükaslan, 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemini Şehrivan’a değerlendirdi. Büyükaslan, okul sadece ders için değil psikolojik ve sosyo kültürel anlamda da öğrencilerle olduğunu dille getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Yüz yüze eğitimin verilmesi bizim için en güzel şey öğrencilerimizle yakın olarak, yüz yüze temas ederek eğitimi vermek bizim için büyük bir mutluluk oldu. Bu süreçte öğrencilerimizin yanımızda olması psikolojik açıdan da onları rahatlatıyor. Bunun en büyük avantajı öğrenciyi takip edebiliyoruz. Okul sadece ders demek değildir. Aynı zamanda öğrencinin manevi olarak akademik, sosyal sportif anlamda her yönünün takip eden bir kurumdur. Öğrencilerimizin bu anlamda kendi yaşıtları ile iç içe bulunmaları onların sosyal gelişimlerinde katkıda bulunuyor. Okulların açılması öğrencilerimizin memnun olduğu kadar bizde memnun kalıyoruz. Bu pandemi dönemi bir daha gelmemesi umuduyla inşallah geride bırakacağız.” Dedi.

“GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ 7 ÜLKEDE HİZMET VERİYOR”

Girne Amerikan koleji olarak Van’da hizmet vermeye devam ettiklerini söyleyen Büyükaslan, “Böyle büyük bir markanın büyük bir kompleksi ve hizmeti olması lazım. Anaokulundan Fen lisesine kadar bütün bölümlerimiz mevcuttur. Bunun yanında her lisede olmayan birde üniversitemiz var. Girne Amerikan üniversitesi 7 ülkede hizmet veriyor. Bunların biride Amerika’da Arizona üniversitesi ile iş birliği içinde çalışıyor. Bu üniversite en büyük avantajlarından biri mavi diploma vermesidir. Mavi diploma dünyanın 100 üniversitesinin verdiği bir diplomadır. Mavi diploma dünyanı her yerinde geçerlidir. Mavi diploması olan her kimse denklik şartı aranmaz. Arizona üniversitesinde öğrenciler isterlerse lisede ortak derslerle başlayabilirler. Bundan dolayı üniversite ikinci sınıftan direkt başlayabilirler.” Şeklinde konuştu.

BÜYÜKASALAN: HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Girne Koleji burs veren bir kurum olduğunu dille getiren Büyükaslan sözlerini şöyle tamamladı: “Girne Koleji’nden mezun olan bütün öğrencilerimize en az yüzde 75 burs alıyor. Öğrenci başarılı olduğu takdirde daha fazla burs da alabilirler. Bunun yanı sıra diğer bütün eğitim hakkında yardımcı oluyoruz. Pilotaj ve Eczacılık bölümünde olanlar yüzde 60 burs ile okuyorlardır. Bununla beraber öğrencimize de çok cazip geliyor. Temelimiz bir daha virüsün olmadığı bir dönem ile öğrencilerimizi en iyi şekilde yüz yüze eğitim ile devam etmemizdir. Girne koleji ilk eğitim fakültesi olarak uzman ekiple berabere pandemi de çok iyi alt yapıları ile aksatmadan devam etti. Çağımız teknoloji çağı ile devam ediyor. Bununla beraber gelecek olan bir kapanma ile dersleri aksatmadan devam edebiliriz. Tabi bizimde temennimiz bir daha virüsün gelmemesi ile çalışmalarına devam edeceğiz. Bizim velilerimizden aşılarının olması ve çocuklarını daha dikkatli olmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim