ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Girne Koleji Van Kampüsü, eğitim kalitesi ile fark yaratmayı sürdürüyor. Adından söz ettiren, yenilikçi bir kolej olarak öne çıkan Girne Koleji alışılagelmiş eğitim yönteminin dışına çıkarken, cesur adımlarla da geleceğe yürüyen nesiller yetiştirmeye de devam ediyor. Sadece eğitim olanakları değil, birçok alanda da öğrencilerinin yanında yer alan ve gelişimlerine katkı sunan kolej 7 ülkede eğitim veren bir eğitim kurumunun tüm avantajlarını Van’da hissettiriyor. Van’ın eğitimdeki gülen yüzü olan Girne Koleji Van Kampüsü’nün 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Genel Müdürü Dilek Cambazoğlu, iş insanları, çok sayıda veli ve öğrencinin katılımıyla başladı.

KALKO: BİZ HER YAPTIĞIMIZ EĞİTİM YATIRIMINDA ASLINDA BİR NEVİ ÇOCUKLAR GİBİ ŞEN OLUYORUZ

Açılışta konuşan Girne Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, eğitimin önemine değinerek şunları söyledi: “Bir okul açılır, bin hapishane kapanır demişler. Bir eğitim kurumunun açılması bir bölgede eğitim çıtasını yukarıya çekme noktasında çok önemli bir adım. Biz her yaptığımız eğitim yatırımında aslında bir nevi çocuklar gibi şen oluyoruz çünkü geleceğe yatırım yapıyoruz. Teminatımız olan çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları, Atatürk’ün koyduğu çağdaş muhasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında bizi daha da güçlendiriyor ve her bir yaptığımız eğitimi diğer tüm yatırımlardan ayırıyoruz.”

KALKO: ŞU ANDA HÂLİHAZIRDA TÜRKİYE’DE 12, KIBRIS’TA 2, TOPLAM 14 KAMPÜS, 56 OKULDA EĞİTİM VERİYORUZ

Kalko, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaptıkları yatırımları belirterek, “Özellikle Doğu Bölgesinde yaptığımız yatırımları diğer tüm bölgelerden de ayırıyoruz. Aslında biz burada coğrafyanın makus talih olmamasıyla alakalı bazı çalışmalar yapıyoruz. Bugün Girne Koleji olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 6-7 kampüsümüz. Şu anda hâlihazırda Türkiye’de 12, Kıbrıs’ta 2, toplam 14 kampüs, 56 okulda eğitim veriyoruz. Van’da kampüsümüzdeyiz. Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep kampüsü var. Bunlar 2 yılda Doğu ve Güneydoğu’da yaptığımız yatırımları gösteriyor” dedi.

“BİZLER ÇOCUKLARIMIZI YAŞAMA HAZIRLAYAN BİR EĞİTİM KURUMU OLACAĞIZ”

‘Bizler çocuklarımızı yaşama hazırlayan bir eğitim kurumu olacağız’ diyen Kalko sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin eğitim sistemi var, sınavlar var. Biz ülkemizin eğitim sisteminin dışında bir model belirleyemeyiz. Özellikle liselere giriş sınavında, üniversitelere giriş sınavında sınavla odaklı eğitim hizmetlerimiz olacak ama biz sadece sınava çocuk hazırlayan bir eğitim kurumu olmak istemiyoruz. Bizler çocuklarımızı yaşama hazırlayan bir eğitim kurumu olacağız. Onun için bizim okullarımızda sadece sınavlarda önemli olan dersler önemli olmuyor. Bizim okullarımızda eğitim verdiğimiz tüm dersler önemli oluyor. Bizim okulumuzda hata yapma özgürlüğü var, aynı hatayı bir kere yapmak kaydıyla. Milyonlarca farklı hata yapabilir. Hata yaptıkça doğruyu öğrenir insan. Bizim okullarımızda çocuklarımızın hayal kurmaları için özel dersler vereceğiz. Yeniden icat çıkarmaları için mücadele edeceğiz.”

KALKO: GİRNE KOLEJİ VE GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ OLARAK ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Kalko, her zaman çocukların yanında olacaklarını dile getirerek, “Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız. Bu ehemmiyetle çocuklarımıza bakacağımıza emin olabilirsiniz. Her biri bizim için çok kıymetli ve onların eğitimde daha iyi çıtalara yükseltecek profile ulaşmaları için ne gibi gücümüz varsa gerek Girne Koleji gerek Girne Amerikan Üniversitesi olarak her türlü gücümüzle çocuklarımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim