Küresel piyasalarda risk iştahı gelişen ülke kurlarını da desteklerken Türk Lirası'nda pozitif ortamın etkileri hissediliyor. Türk Lirası'nda 3 gündür devam eden düşüş ivmesi yüzde 3'lük primi beraberinde getirdi.

Küresel piyasalardaki risk iştahıyla gelişen ülke kurlarında pozitif bir seyir görülürken, pozitif ayrışan Türk Lirası gelişen ülke kurlarında yükselişe öncülük etti. Dolar/TL kurunda seansın sabah bölümünde yüzde 1 düşüşle 8,04'ün altı test edildi. Bloomberg Dolar Endeksi'nde ise yatay bir seviye kaydedildi.

Risk primi de 460 seviyesinin altını görürken, gösterge tahvil faizi yüzde 19,15 seviyesinde.

TCMB BAŞKANI KAVCIOĞLU SIKI DURUŞ MESAJLARINI YİNELEDİ

Son günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun sıkı duruş konusundaki mesajları dikkat çekti. Bankanın olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada verdiği sıkı duruş mesajlarını, yatırımcı toplantısında da yineledi.

Kavcıoğlu, Perşembe günü bir araya geldiği yerli yatırımcılara, “önümüzdeki dönemde para politilkası yaklaşımı değerlendirilirken, kurumların ve bunların devamlılığının esas alınması gerektiğine inandığı” mesajını verdi.

Toplantıya katılan bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre Kavcıoğlu, enflasyon ve enflasyon beklentilerinin yüksek seviyelerde olduğu, bu durumun sıkı bir para politikası duruşu gerektirdiğini belirtti.

Kavcıoğlu’nun TCMB’nin enflasyon hedeflemesi rejimini bütün unsurlarıyla uygulamaya devam edeceğini belirttiğini aktaran kaynak, TCMB Başkanı’nın enflasyonu yüzde 5’e indirme hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını ifade ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim