Ülkemizde 78 milyondan fazla kredi kartı kullanıcısı bulunuyor. Ancak bu kişilerden birçoğunun faizsiz nakit para kullanımından haberi yok. Kredi kartı kullanan herkesin yararlanabildiği bu imkan, kullanıcılara 40 gün boyunca faiz ödemeden para çekme fırsatı sunuyor.

Kredi kartı kullanımı arttı

Özellikle pandemi döneminde evlerine kapanan birçok insan internet alışverişine ağırlık verdi. E-ticaret sitelerinin kullanımının artmasıyla da kredi kartı kullanımı giderek arttı.

Kredi kartındaki taksit imkanları, pandemi döneminde kullanıcıları bir hayli rahatlasa da tabiki çözüm olmadı.

Ülkemizde 78 milyonu aşan bir kredi kartı kullanımı bulunuyor. Ancak birçok kişi kredi kartlarını doğru bir şekilde kullanamıyor.

Kredi kartını doğru kullanamayan kişiler ise faiz yüküyle uğraşmak zorunda kalıyor. Bu da çoğu zaman kullanıcıları zor duruma sokuyor.

Kullanıcılar genelde kart borçlarının tamamını ödeyemedikleri için sadece asgari tutarını ödüyor. Kartın sadece asgarisinin ödenmesi ise yüksek faizlere neden oluyor.

Bankalar, kredi kartı alıp kullanmaya başlayan müşterilerine birçok evrak imzalatıyor. Ancak kullanıcılar imzaladıkları belgeleri genelde okumuyor. Belgelerin okunmaması ise kredi kartı kullanıcılarının haklarını bilmemesine neden oluyor.

Kullanıcıların bilmediği haklardan biri de faizsiz nakit kullanım hakkı.

Kredi kartları ile 40 gün boyunca faiz ödemeden para çekebiliyorsunuz. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada, “Kredi kartları, işlem tarihinden sonra borcun ödenmesi için 10 ile 40 gün arasında bir vadeyi faizsiz olarak kart hamiline sunar. Başka bir ifade ile faizsiz kredi imkânı sağlanır." İfadeleri yer alıyor.

Kredi kartının diğer avantajları;

Kredi kartı kullanımı, öncelikle satın aldığınız her ürünün kaydını tutar. Böylece harcamalarınızı daha kolay kontrol edebilirsiniz.

Kredi kartı kullanan birçok kişi taksit imkanından yararlanmak için kart sahibi oluyor. Nakit olarak tek seferde ödeme yapmaktansa eşit taksitler halinde küçük ödemeler yapmak vatandaşlar için daha avantajlı olabiliyor.

Ödül ve harcadıkça kazandıran kampanyalar da doğru değerlendirilirse kazanç elde edilmesini sağlayabilir.

Bunların dışında otomatik ödeme talimatı verilmesi, online alışveriş imkanı sağlaması da kredi kartının avantajları arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim