Bunlarda biri daha uygun fiyatla satılan araçların Türkiye pazarına girişine yönelik oluyor.  İşte Türkiye otomotiv pazarına yakın zamanda geleceği iddia edilen en ucuz marka ve modeller ile olası fiyatlar...

Otomobil sektöründeki dev isimlerden biri olan Hyundai, Hindisan'a özel olarak ürettiği makul fiyatlı Santro modelini Türkiye'de satışa çıkarıyor.

Hyundai Santro teknik özellikleri 1.1 MPI motora sahip olan Hyundai Santro 5 ileri manuel vitesle Türkiye pazarına giriyor.

Hyundai Santro şu anda yoğun şekilde satıldığı Hindistan'da Türk lirası olarak 87 bin TL'ye satılıyor.

Bu otomobilin Türkiye'ye girmesi halinde söz konusu rakama ÖTV ve KDV maliyetleri de eklenecek.

Dolayısıyla Hyundai Santro'nun aşağı yukarı 150 - 160 bin TL'lik satış fiyatı ile pazara girmesi ve büyük ses getirmesi bekleniyor.

Konuya dair şu ana kadar Hyundai doğrultusundan resmi bir açıklama yapılmış değil ancak bu yıl içerisinde satışa sunulması bekleniyor.

Asya pazarında önemli bir firma haline gelen Tata markası, en ucuz otomobili olan Tiago modelini Türkiye pazarında satışa sunmak için geri sayıma geçmiş durumda.

Tiago, TATA'nın en iyi fiyat performans modellerinden biri olarak biliniyor. 1199 cc'lik motorla gelecek olan Tiago 72 beygirlik güç üretiyor. 5 koltuk kapasiteli HB modelin maksimum torku ise 95Nm.

Yolcu ve sürücü hava yastığı opsiyonuna sahip olan Tata Tiago Hindistan'da vergiler dahil 95 bin TL'ye satılıyor.

95 bin TL'ye en düşük ÖTV dilimi ve KDV eklenecek olursak Tata Tiago 177 bin TL gibi bir fiyata satın alınabilecek.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 1980 yılından günümüze dek üretimi devam eden ve Latin Amerika'da en çok satılan otomobiller arasına giren aracı Volkswagen Gol modelini, uygun fiyatı ve kalitesi ile ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor

Aynı markanın farklı bir modeli olan Polo'ya göre daha küçük iç hacme sahip araç, donanım tarafında da kullanıcılarına Golf ve Polo kadar geniş bir yelpaze sunmasa da, Volswagen'in tarzını yansıtan tasarımı ve uygun fiyatı ile dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor!

Volkswagen’in en ucuz modeli olara bilinen Volswagen Gol'un piyasa değeri ortalama 180 bin TL fakat ülkemizde satışı başladıktan sonra bu fiyatları taahhüt etmek şu an için mümkün değil.

Ülkemizde sıfır araç modellerine göre uygulanan vergiler bu fiyata dahil edildiğinde araç fiyatının ne kadar olacağı, aracın satış fiyatı belirleyecek.

Çinli otomotiv markası Changli de 3 kişilik tamamen elektrikli mini otomobilini Türkiye'ye getiriyor​.

İddialara göre araç üreticisi Changli, Çin'deki en ucuz modeli olan J10'u Türkiye'ye getirecek.

Yapılan açıklamalara göre Changli J10 Türkiye pazarındaki en ucuz otomobil olacak. Böylece Changli, J10'un kullanıcı kitlesini de genişletmiş olacak.Changli J10'un Türkiye piyasasına girmesiyle birlikte fiyatının 20 bin TL civarında olacağı düşünülüyor.

Changli J10, elektrikli bir otomobil. Saatte 35 km maksimum hıza ulaşan otomobil 3 kişilik olacak şekilde dizayn edildi.

Öte yandan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Citroen, şehir içi ulaşım için tasarlanan 2 kişilik elektrikli aracını Türkiye’ye getirdi.

Motosikletlere alternatif 4 tekerlekli bir çözüm olarak sunulan 5.5 kWh‘lık Citroen Ami, 50 kilometre azami hıza ve 70 kilometre menzile sahip.

Tasarımıyla adeta dört tekerlekli bir motosiklet olan Citroen Ami, Avrupa’da 6 bin Euro’ya satılıyor.

Türkiye’ye gelen ilk parti Ami’lerin görüntüleri ise sosyal medyada paylaşıldı. Araçların plaka tescillerinin yapıldığı görülürken bu araçların ilk etapta özel bir projede kullanılacağı iddia edildi.

Sınırlı sayıdaki elektrikli Ami’ler büyük ihtimalle araç paylaşım modelinde hizmet verecek.

Renault, Hindistan için ürettiği Kwid modelinin Pazar ağını genişletmeyi düşünüyor. 50 beygirlik motoruyla tatmin edici bir performans sunan modelde 5 ileri vites yer alıyor. Aracın Türkiye pazarına gireceği iddia edildi..

Kwid Renault'un en ucuz modellerinden biri olma özelliğine sahip. B SUV tarzında bir otomobil olan Kwid'in en boş versiyonu Hindistan'da vergiler dahil yaklaşık olarak 70 bin TL'ye satılıyor..

0.8 Litrelik motorla gelen Kwid, hayli hoş bir dış görünüme sahip. 50 beygirlik motoruyla tatmin edici bir performans sunan modelde 5 ileri vites yer alıyor..

Avrupa'nın en ucuz elektrikli otomobili olma hedefiyle tanıtılan elektrikli Dacia Spring, yakında Türkiye'de de satışa sunulacak.

Dacia yaptığı açıklamada uygun fiyatlı elektrikli otomobilin 2022 yılı içerisinde Türkiye’de satışa çıkacağını belirtti.

Dacia, şehiriçi kullanımı için hazırladığı bu modelinin 300 km civarında bir menzil sunabileceğini de belirtiyor. Dacia Spring, 3 farklı versiyon halinde satışa sunuluyor.

Bu versiyonlardan birisi standart müşteriler için binek versiyon, diğeri filolar ve araç paylaşım hizmetleri için hazırlanmış bir versiyon ve sonuncusu da kargo aracı amacıyla arka koltukları çıkarılmış bir versiyon.

 

Aracın Fransa'daki başlangıç fiyatı ise 16 bin 900 euro oldu. Otomobilin en pahalı versiyonu ise 18 bin 490 euroluk Comfort Plus donanımı şeklinde.

Comfort Plus adlı en üst versiyonun tercih edilme nedenlerinden birisi de opsiyonel CCS soketi olacak gibi görünüyor. Fransa'da bu opsiyon 600 euroya alınabiliyor ve aracın 30 kW'a kadar hızlı şarj desteğine kavuşmasını sağlıyor.

WLTP değerlerine göre 230 km menzil sunacak elektrikli otomobil, maksimum 125 km/saat hıza ulaşabiliyor.

Daha çok şehir içinde kullanım için tasarlanan otomobil, sunduğu büyük bagajı ve boyutları nedeniyle bir ailenin rahatlıkla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Otomobilde 26.8 kWh’lık bir batarya kullanıcılara sunuluyor.

Ev prizi ile yaklaşık 14 saate şarj edilebilen otomobil, hızlı şarj istasyonlarında küçük bataryası nedeniyle hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor.

Editör: TE Bilisim