Valiler kararnamesiyle Van’a atanan Vali Dr. Ozan Balcı, kurum ziyaretlerine devam ediyor. Bu çerçevede Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü ziyaret etti. İl müdürü İbrahim Görentaş ve müdür yardımcıları tarafından karşılandı. İl müdürü Görentaş'tan bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, yaptığı açıklamada tarım ve hayvancılık bakımından Van’ın çok güçlü bir potansiyelinin olduğunu söyledi. Her alanda tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yoğun bir çaba göstereceklerini dile getiren Vali Dr. Ozan Balcı, bunu birlik ve beraberlik içinde yılmadan çalışarak yapacaklarını ifade etti.
“Van, tarım ve hayvancılığın üssü”
Çiftçilerin çok güçlü bir şekilde destekleneceğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tarıma ve tarımcılara çok kıymet veririm. Van tarım ve hayvancılığın üssü gibi. Van’da küçükbaş hayvancılığa büyük destek vereceğiz. Yaylalarımızı koyunlarla dolduracağız. Arıcılığı destekleyerek geliştirip bal üretimini en üst seviyelere çıkaracağız. Uygun olan her alana meyve fidanları dikerek bahçeler kuracağız. Jeotermal tarıma tam destek vereceğiz. Kadın kooperatifleri kuracağız. Kadınlarımızı üretime yönlendireceğiz. Arpa, buğday, yem bitkisi, ceviz, çilek, bakliyat üreticilerine destek vereceğiz. Tarım ve hayvancılıkla ilgili uygulanabilir bütün projelere sonsuz destek vereceğiz. Size hayallerinizi gerçekleştirmeniz için her türlü desteği vereceğim. Sizlere güveniyorum” dedi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaretinde Vali Dr. Ozan Balcı’ya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu da eşlik etti.
ŞEHRİVAN GAZETESİ
Sayın valimiz hoş geldiniz. 15 gündür gelmenize rağmen demeç ve konuşmalarınızla umut veriyorsunuz. Van, yüzölçümü bakımından ülkemizin beşinci büyük ilidir. 13 ilçesi, yüzlerce köyü, ovaları, yaylaları, gölleri, nehirleri, dereleri, kaynakları, sulak alanları, güneşi, nüfus potansiyeli ile tam bir tarım ve hayvancılık cennetidir. Elbette şu anda bile tarım ve hayvancılık yönünden birçok ilden iyi olsa da sahip olduğu potansiyele kıyasla tarım ve hayvancılık durumu olması gerekenin çok altındadır. Her türlü tarımsal üretim, sebze yetiştiriciliği, meyve yetiştiriciliği, seracılık, damlama sulama sistemleri, küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık, balıkçılık, arıcılık, tavuk, kaz ve hindi yetiştiriciliği yoğun, yaygın ve yüksek verimli şekilde 13 ilçede, yüzlerce köyde, Van'ın her yerinde adeta bir seferberlik halinde arttırılmalıdır. Kırsal kalkınma bereketin, üretimin, istihdamın, ticaretin, bolluğun, ucuzluğun biricik yoludur. Köylerin tamamına asfalt yollar, kilitli taş serimi, köprüler, istinat duvarları, büz ve boru döşemeleri, sulama kanalları, sulama göletleri, su depoları, çeşmeler, DSİ hizmetleri, Belediye hizmetleri, Karayolları hizmetleri, Tarım ve Orman hizmetleri, DAKA hizmetleri, DAP İdaresi hizmetleri, VEDAŞ hizmetleri, VASKİ hizmetleri, Sağlık hizmetleri, Milli Eğitim hizmetleri gitmeli. İstisnasız yakın uzak, küçük büyük bütün köylere bütün kurumların hizmetleri, destekleri ulaşmalı. Krediler, hibeler, destekler ve yüz milyonlarca belki milyarlarca liralık kaynaklarla köyler, kırsal, tarım ve hayvancılık yapan bütün vatandaşlar maksimum seviyede kollanmalı, desteklenmeli ve teşvik edilmeli. Van'daki kurumların ilgisiz ve hantal yapısı değişmezse Van kaybeder, vatandaş kaybeder, ülkemiz kaybeder, hepimiz kaybederiz, geleceğimiz kaybeder.