ŞEHRİVAN HABER:

Yeniden Refah Partisi Van 1. Olağan İl Kongresi bir otelde gerçekleşti. Kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın yanı sıra Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, “Van bizim alacağımız ilk belediyelerden olacaktır” dedi.

HELVACI: VAN, MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN KALESİ

Helvacı, “Van Milli Görüş’ün kalesi” diyerek, “Van, bizim gözbebeğimiz. Van, Milli Görüş’ün kalesi. Van, Erbakan hocamıza sahip çıktı ve Milli Görüş’ün 40 yılındaki ilk belediye olarak tarihteki şanlı yerini aldı. İnşallah Van, yine bir belediye alacağız diyoruz. Biz bundan 4 yıl önce partimizi kurarken bize dediler ki, bunlar parti kuramaz. Elhamdülillah partimizi kurduk. “Parti kurdular ama kağıt üzerinde, bugün herkes parti kuruyor” dediler. “Kongre yapamazlar” dediler. Daha bir senemizi doldurmadan Türkiye’nin en muazzam kongrelerinden birini 50 bin kişiyle Ankara Arena Stadyumunda yaptık. “Hele bir teşkilatlanmalarına bakalım” dediler. Bugün 81 ilde 922 ilçede ana kademesiyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla canlı, heyecanlı bir teşkilat olarak iktidara yürüyoruz” dedi.

“VAN, BİZİM ALACAĞIMIZ İLK BELEDİYELERDEN OLACAK”

Yaklaşık 300 bin kayıtlı üyelerinin olduğunu dile getiren Helvacı, “Bu kadarcık kısa bir zaman içerisinde şu imanlı teşkilat mensuplarımızın sayesinde 300 bine yakın kayıtlı üyemiz, 400 bine yakın da elimizde ıslak imzalı formumuzla birlikte artık siyaset sahnesinde Yeniden Refah Partisi var. Yeniden Refah Partisi iktidara yürüyor. 4 senedir siz neyi yapamaz dediyseniz biz yaptık. Parti kuramaz dediniz, kurduk. Kongre yapamaz dediniz, yaptık. Neyi yapamaz dediyseniz yaptık. Bu salon diyor ki; biz ilk seçimlerde inşallah Dr. Fatih Erbakan’ı cumhurbaşkanı yapacağız. Allah’a şükürler olsun bugün Van’dayız. Van’ın tarihi bir gününü yaşıyoruz ve inşallah yine Van bizim alacağımız ilk belediyelerden olacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim