Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van Ferit Melen Havalimanı’nın 3 ay boyunca kullanıma kapatılacağı iddiasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplaması istemiyle bir soru önergesi vermişti. Bakan Uraloğlu, milletvekili Sayyiğit’in soru önergesini yanıtlayarak, Ferit Melen Havalimanı’nın 3 ay boyunca kapalı olup olmayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

BAKAN URALOĞLU, VAN FERİT MELEN HAVALİMANI İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI

Bakan Uraloğlu, havalimanında tadilat olacağı için ihale gerçekleştirildiğini belirterek, Tüm yapılarda olduğu üzere havalimanı alt ve üst yapılarının da güvenli şekilde kullanılabileceği belirli bir kullanım ömrü bulunmakta olup mal ve can güvenliğinin sağlanması açısından muhtelif zamanlarda tamirat/tadilatlar yapılmaktadır. Bu kapsamda; “Ferit Melen Havalimanı Pat Sahaları Yapım, Onarım Ve Paralel Taksi Yolu Yapımı” için; 4734 sayılı Kanunun 19'uncu maddesine göre Açık İhale Usulü ile ihale gerçekleştirilmiştir. En avantajlı teklif veren firma ile 25.10.2023 tarihinde sözleşme imzalanmıştır” dedi.

abdulkadir-uraloglu-yeni-ulastirma-ve-altyapi-bakani-oldu

URALOĞLU: HAVALİMANINDA ŞU AN İÇİN BELİRLENMİŞ BİR KAPALILIK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Havalimanı için şu an belirlenmiş bir kapalılık söz konusu olmadığını dile getiren Uraloğlu, “Söz konusu işe ait uygulama projesi çalışmaları devam etmekte olup, projelerin tamamlanmasını müteakiben çalışma programı belirlenecektir. Ayrıca; iş kapsamında pist onarımı imalatları yer almaktadır. İmalat çalışmalarının Van ilinin aylık uçuş sayıları ile birlikte iklim koşulları dikkate alınarak en uygun zamanda ve ivedilikle tamamlanması planlanmakta olup, havalimanında şu an için belirlenmiş bir kapalılık söz konusu değildir” diye aktardı.

MİLLETVEKİLİ SAYYİĞİT ŞU SORULARI SORMUŞTU…

Yazar Hakan Pütün’den şiir ve söyleşi programı düzenlendi Yazar Hakan Pütün’den şiir ve söyleşi programı düzenlendi

“Van Ferit Melen Havalimanının tadilat sebebiyle 3 ay boyunca kullanıma kapatılacağı iddiası doğru mudur? 1 milyonu aşkın nüfusu olan bölgenin metropolü niteliğindeki Van gibi büyük bir kentin havalimanının kapatılmasının yaratacağı krizin ve çok boyutlu tıkanmanın olası sonuçlarını hesapladınız mı? Havalimanının kapatılacağı ve çalışmaların başlayacağı tarih nedir? Tarih belirlenirken, turizm ve iş seyahatleri başta olmak üzere Van halkının ekonomik faaliyetlerinin yoğunlaştığı tarihler dikkate alınmış mıdır? Tadilatın kapsamı nedir? Pistler dışında çalışmanın yapılacağı alanlar nelerdir? Sorunun tekrarlanmaması için alternatif pist yapımı çalışmanın kapsamına dahil edilmiş midir? Pistteki bozulmalar hangi seviyededir? Havalimanının kapalı kalacağı çalışma süresi boyunca yurttaşların ulaşım imkanının sağlanması için herhangi bir planınız var mıdır? İhale hangi usül ile yapılmıştır? İhaleyi yüklenen firma hangisidir?”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-HAKAN İZGİ