Ders yılı içinde okulda verdiği dersler sebebiyle kısıtlı oranda, kurslarda ders verebilen ve çok fazla kazanç elde edemeyen öğretmenler, yaz tatilinde kurslarda daha fazla derse girerek ek gelir elde edebilecek.

Bu kapsamda görevlendirilecek kişilerden, alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44 saat, diğerlerine ise haftada 30 saate kadar çalışma izni verilebilecek.

 

KURSLARDA DERS BAŞINA 18 BİN TL GELİR

Kurslarda ders başına 18 lira ücret verilecek. Böylece haftada 30 saatten, ayda 120 saat ders veren bir öğretmen; maaşına ek olarak 2 bin liradan fazla ek gelir elde edebilecek.


 

Yaz dönemindeki kurslar için görev almak isteyen öğretmen başvuruları alındı. Öğrencilerin kurslara başvuruları ise 12 Haziran'a kadar alınacak. Kurslarda, 20 Haziran-10 Eylül arasında eğitim verilecek. Kursa katılmak isteyen öğrenciler acele etsin.

 

DERS İÇERİĞİ

Okullar, bakanlığın belirlediği ders içeriğini bu tarihler arasında esnek olarak başlatabilecek. Destekleme ve yetiştirme kursları 2015-2016 eğitim yılında, ortaokul ve lise öğrencileri ile mezunların kazanımlarını pekiştirmek için 22 bin 272 kurs merkezinde verilmeye başlamıştı. 4 milyon 307 bin öğrencinin başvuru yaptığı kurslar için, 38 bin 384'ü ücretli, 253 bin 494'ü kadrolu, toplam 291 bin 878 öğretmen müracaat etmişti.


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim