Erciş Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Temiz Çöpler" Projesi, 20-21 Şubat'ta Ankara'da düzenlenen Fırst Lego League Turnuvasında birinci oldu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kahramanları Derneğinin düzenlediği yarışmaya katılan Erciş Fen Lisesi, 26 ilden 60 okulu geride bırakarak büyük başarı elde etti. Erciş Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, ilçeye birincilikle dönen Fen Lisesi Müdürü Bülent Işık, Fizik Öğretmeni Orhan Dudaklı, öğrenciler Elif Koparan, Rozerin Bilici, İsmail Yılmazer, Ensar Utku, Vefa Sağlam ve Osman Aykurt'u makamında kabul etti.

 

Başarılarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerini tebrik eden Yaşar, "Sizler ilçemizin gururusunuz. Projenizde başarılı olacağınıza inanıyorduk. Sizler de güvenimizi ve beklentilerimizi boşa çıkarmadınız. Bundan sonraki projelerinizde de daha başarılı sonuçlar kazanacağınıza inanıyorum. Hepinize çalışmalarınızda ve hayatınızda başarılar diliyorum" diye konuştu. Desteklerinden dolayı Yaşar'a teşekkür eden Okul Müdürü Işık, 19-20 Mart tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesinde düzenlenecek ulusal turnuvaya davet edildiklerini anımsatarak, aynı projeyle ilçeyi temsil edeceklerini ifade etti. 

Editör: TE Bilisim