Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Batman ve Ağrı illeri Halk Kütüphaneleri Yerel Hizmet Toplantısının açılış töreni gerçekleşti. Toplantıya; Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Van Valisi Ozan Balcı, bölge illerden gelen kütüphane yetkilileri katıldı.

BALCI: NİTELİKLİ BİLGİYE SAHİP OLMANIN YOLU DA KİTAP OKUMAKTIR

Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, kütüphanelerin format değiştirerek, sadece bir kütüphane değil, halk eğitim merkezi, kültür, sanat, gençlik merkezi gibi çok fonksiyonlu bir mekan, yaşam alanı ve ilin kalbi haline dönüştüğünü söyledi. Vali Balcı, kitap okumanın ve kütüphanelerin önemine dikkat çekerek, “Kitap okumak güzel bir iş. Nasıl ki yemek yemek, su içmek için vakit ayırıyorsak, kitap okumak için de özel vakit ayırmalıyız. Çünkü yazınsal türlerde hem dünyada, hem de Türkiye’deki kıymetli insanlarla buluşuyorsunuz. Onlarla sohbet ediyorsunuz. Bu müthiş bir şey. Çağdaş uygarlık seviyesine çıkmak için nitelikli kültüre bunun için nitelikli bilgiye ihtiyaç var. Nitelikli bilgiye sahip olmanın yolu da kitap okumaktır” dedi.

BALCI: VAN’DAKİ OKULLARIN KÜTÜPHANELERİ 1 MİLYON KİTAPLA ZENGİNLEŞTİRİYORUZ

Balcı, Van’da yeni kütüphanelerin kurulduğunu dile getirerek, “Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü çok güzel işler yapıyor. Bu anlamda biz de projeler ve çalışmalar yapıyoruz. 13 adet çocuk bebek kütüphanesi yapıyoruz. Çünkü okuma alışkanlığı çocukluktan kazanılıyor. Ayrıca yeni bir halk kütüphanesinin temelini atıyoruz. Okullarımıza kütüphaneler yapıyoruz. İlimizdeki bütün okulların kütüphanelerini Kitap Van Projesi kapsamında aldığımız 1 milyon kitapla zenginleştiriyoruz. Bütün okulların kütüphanelerini TÜBİTAK kitapları ile buluşturuyoruz. Tematik liselere uygun kitaplarla kütüphaneler kuruyoruz. Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim