Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanıldı. Öğretmenler Günü dolayısıyla Van Valiliği tarafından kentte görev yapan 24 bin öğretmene kitap hediye edildi. Kutlama etkinliğinde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlere ve ahirete irtihal eden öğretmenlere rahmet, hayatta olan öğretmenlere aileleriyle birlikte sağlık ve sıhhat diledi.

BALCI: HER ZAMAN ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIM

Öğretmenleri çok sevdiğini belirten Vali Balcı, her zaman öğretmenlerin yanında olduğunu dile getirerek, “Öğretmenlerimiz memleketimizin, milletimizin, ülkemizin yükselmesine, yücelmesine, en önemlisi insan kaynağının yetiştirilmesine anlamlı katkı sağlıyor. Her zaman öğretmenlerimizin yanındayım. Çabamız öğretmenlerimizin problemlerini ortadan kaldırmak ve onlara yardımcı olmaktır. Eğitim birinci önceliğimizdir” dedi.

“VAN’IN AKADEMİK BAŞARISINI 5 YIL İÇERİSİNDE ÜST SEVİYELERE ÇIKARACAĞIZ”

Balcı, “Van’da da eğitim adına çok güzel işler yapıyoruz. İnşallah öğretmenlerimizle birlikte Van’ın akademik başarısını 5 yıl içerisinde üst seviyelere çıkaracağız. Bu kutsal mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Emekli olan öğretmenlerimize de memleketimize, milletimize sundukları katkıdan dolayı müteşekkir olduğumu belirtiyorum” diye konuştu. Program, yeni atanan öğretmenlerin ant içmesi, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilmesi ve oratoryo ile devam etti.

Editör: TE Bilisim