ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ – Van'da Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından "Urartu'dan Avrupa'ya Melodiler" temasıyla çok dilli konser organize edildi.

AKDAMAR ADASI’NDA 20 DİLDE EZGİLER YÜKSELDİ

Gevaş İlçesi'nde bulunan ve adayla aynı adı taşıyan Akdamar Kilisesi önünde Van TSO Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi organizasyonuyla 'Urartu'dan Avrupa'ya melodiler' temalı konser verildi. Konseri, dinlemek için vatandaşlar saatler öncesinden teknelerle adaya geldi. Tarihi Akdamar Kilisesi önünde Anka Müzik Topluluğu tarafından verilen konserde birçok dilde şarkı seslendiren topluluk, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça, İspanyolca, İngilizce, Yunanca, İbranice, Latince ve Ermenice başta olmak üzere 20 dilde şarkılar Akdamar Adası’nda yankılandı. Ücretsiz olan konseri yüzlerce kişi izledi.

BİLMEZ: BİRLİĞİMİZE KARDEŞLİĞİMİZE VESİLE OLSUN

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, burada yaptığı konuşmada, kentte uzun yıllardır AB ile ilişkiler çerçevesinde çeşitli projeler gerçekleştirildiğini söyledi. Van'ın tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirten Bilmez, "Kentimize ve bölgemize türküler, halaylar, dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü yakışır. Bu akşamki konserin de bu anlayışa hizmet edeceğine inanıyorum. Konserin birliğimize, beraberliğimize ve dostluğumuza vesile olmasını diliyorum." dedi.

BERGER: BİZİ BİRLEŞTİREN ŞEY KÜLTÜR VE MÜZİKTİR

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de Van'ın dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. Bu etkinlikte kültür birlikteliğine dahil olduğunu dile getiren Berger, "Bizi birleştiren şey kültür ve müziktir. Umuyorum bu akşamki gibi birçok etkinliğimiz daha olacak. AB Bilgi Merkezleri, Avrupa Birliği'ne, Türkiye'ye, birlikteliğin ne anlama geldiğini gösteriyor." diye konuştu.

TAKVA: ŞEHRİMİZİN TANITIMINA KATKI SUNAN ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ

Van TSO Başkanı Necdet Takva, konsere gelen vatandaşlara ve kendilerine destek verenlere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü; Takva, “1 Nisan 2005 tarihinden itibaren Avrupa Birliği ile birlikte odamız bünyesinde çalışmalar yürütüyoruz. Her yıl şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan etkinlikler düzenliyoruz. Bu yılda böylesi bir etkinlikte bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çok kıymetli misafirlerimizle birlikteyiz. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve 20 ilin delegasyon temsilcilerinin burada olmasının bu yıla kattığı çok farklı bir anlamda var. Bu etkinliğe katkı sunanlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BÜYÜKELÇİ BERGER HALAY ÇEKTİ

Konserin sona ermesinin ardından sahne çok sayıda vatandaş ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, davetlilerle birlikte halay çekti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.

Editör: TE Bilisim