Amazon, Türkiye’de lojistik üssü kurulacağını ve bu üs ile beraber de bir yıl içerisinde en az bin kişiye istihdam yaratacağını belirtti.

Amazon Tuzla'da kurulacak Lojistik Üssü için iş alım süreci başladı. Bu kapsamda “mühendislik, insan kaynakları, muhasebe, operasyon ve bilgi işlem (IT)” alanlarında işe alım süreçleri başlatıldı.

Reuters'da yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu da yaptığı açıklamada ülkemizin birçok alanda yabancı yatırımların odağında olduğu belirtildi. “ Ar-Ge, tasarım, üretim, lojistik, eğitim ve yönetim” gibi birçok alanda uluslararası yatırımcıların faaliyetleri için bölgesel merkez olduğu belirtildi.

Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego Türkiye’de yer alan ilk lojistik üssünün İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bu kapsamda Türkiye’ye olan güvenin de altının çizilmesi gerekliliğini vurguladı. Bu kapsamda bini aşkın yeni iş fırsatı için son derece heyecanlı olunduğu ifade edildi.

yeniçağ

Editör: TE Bilisim