ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN SAĞLAM-ŞABAN BEYAZSAÇ

Şehrivan Medya Grubu AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas’ı Ankara’da ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde son dönemlerde en çok konuşulan kuraklık probleminin yanı sıra Van’da yapılan ve yapılacak projeler, tarım ve hayvancılığın önemi, çevre yolu, Tarımsal Araştırma Endüstrisi ve Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak 11 fabrikanın akıbeti gibi daha birçok konu konuşuldu. Geçtiğimiz haftalarda hakkında yapılan haberlerde açıklık getiren Arvas, yapılan haberlerde ailem ve partime yönelik yalan iddiaların yer aldığını söyleyerek Arvas ailesinin 700 yıllık bir geçmişinin olduğunu belirtti. İskoçya'nın Glasgow şehrindeki iklim değişikliğiyle ilgili konferansa katıldıklarını aktaran Arvas, tüm dünya ülkeleri gibi Türkiye’nin de bu sorunlarla ilgili çalışma yürüttüğünün altını çizdi. Arvas, bunun gibi birçok önemli konuyu Şehrivan aracılığı ile değerlendirip kentle ilgili geniş bir değerlendirme sundu.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ KONFERANSLAR DÜZENLENİYOR

Geçtiğimiz hafta dünyanın konuştuğu iklim değişikliği ve krizini AK Parti adına takip eden isimlerden birisi olan Van Vekili Arvas Şehrivan'a yaptığı açıklamada toplantıya dair detayları sundu. AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, "Geçen hafta Çevre Şehircilik Bakanı ile birlikte İskoçya'nın Glasgow şehrindeki iklim değişikliğiyle ilgili konferansa katılmıştık. Türkiye Paris Antlaşması’na katılan bir ülkedir. Buna da 170 tane ülke katılım sağlamıştır. İklim değişikliği ile ilgili sera gazının azaltılması, çevrenin kirletilmesi, buzulların erimesi ve dünyada daha birçok sorun meydana geliyor. Tüm dünya ülkeleri gibi Türkiye'de bu sorunlara nasıl bir katkı sunacağı konusunda çalışma yürütüyor. Buna bağlı olarak da kömür ve yakıtın azaltılması, yeşilliğin teşvik edilmesi, sıfır atık projelerinin yaygınlaştırılması ve daha birçok konu ile ilgili hazırlıklarını tamamlayan Türkiye bu konferansa da katılım sağladı.” Dedi.

“KURAKLIK SORUNU DÜNYANIN ORTAK SORUNUDUR”

Konferansa gözlemci olarak 5 günlük bir katılım sağladıklarını vurgulayan Arvas, şunları kaydetti: "Çevre Şehircilik Bakanı geçen seneden itibaren sıfır atık projesi ile ilgili yasal düzenlemeleri yapmıştı. Türkiye sıfır atık depozito yönetimine geçiyor. Ulaşım kaynaklı emisyon gazının azaltılmasıyla ilgili taahhütnamesini yerine getiriyor. Yine elektrikli bisikletlerin kullanımı ve çevreyle ilgili bakanlığımızın tedbirleri var. Dünya, kuraklık bir iklime doğru evriliyor. Artan sıcaklıklar ve yağışların azalması ile birlikte bölgelerin çölleşmesi ciddi bir sorun yaratıyor. Bunun önüne geçilmesi açısından da mücadele yürütülüyor. Bu sorun sadece Türkiye sorunu değil dünyanın ortak bir sorunudur. Ülkemiz çevre sorunun da üstüne düşeni her zaman yapmaya hazırdır.”

ARVAS, YAPILAN PROJELERİ SIRALADI

İki hafta önce Van’da Tarımsal Araştırma Endüstrisinin kurulmasıyla ilgili vatandaşlara güzel bir haber verdiklerinin altını çizen Arvas, üç vekil olarak bunun üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kentteki tüm kurumların da desteklerinin olduğunu belirten Arvas, şunları kaydetti: “Tarım ve hayvancılık bölgesiyiz. Canlı varlığımızın çoğaltılması için araştırma endüstrisi bir üniversite kadar önemlidir. Tarımsal Araştırma Endüstrisi birçok ilde var ve buralarda istihdam sağlamaya çalışıyor. Öte yanan bölgemizde de uzun bir süre sonra has endemik bitkilerin yetiştirilmesine tanık olacağız. Saray ilçemize ait önemli bir buğday çeşitti var. Bunu da geliştirip daha kaliteli bir ürün haline getirebilmek için araştırma merkezlerinin çalışma yürütmesi gerekir. Tarımsal Araştırma Endüstrisinin çok önemli bir projedir. Van’a hayırlı olsun. Bunlara benzer birçok projeyi kentte kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz.”

VAN’DA BİRBİRİNDEN DEĞERLİ PROJELER YAPILIYOR

Yapılan projeleri açıklayan Arvas, şunları anlattı: “Kapıköy’de sınır kontrol şube müdürlüğü kurdurduk. Toprak mahsulleri kapalıydı onu açtırdık. Tarımla uğraşan çiftçilerimiz hem ürünleri satabiliyor hem de oradaki ihtiyaçlarını karışılabiliyorlar. Hafızlık sınav merkezi Van’da yoktu ve onu da kentte kazandırarak hafızlık okuyan kardeşlerimizin dışarıya gitmeden burada kalabiliyorlar. Tekstil kent kuruldu ve Organize Sanayi Bölgesi’nde 11 fabrika kuruluyor. İlk hedefimiz gelecek sene fabrikaların temelini atarak 15 bin gencimize iş imkanı sağlamaktır. Erciş ilçesindeki sanayi bölgelerinin eksiklerini tamamladık. Yine Erciş’e galericiler sitesini kazandırdık. İşlemler bitti, gelecek sene çalışmaları yapılacak.”

“PROJELER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI”

Orta ölçekli üç tane sanayi sitesinin proje aşamasının bittiğini dile getiren Arvas, “Çalışmalarda ihale aşamasına geldik. Sağlık anlamında ise AMATEM ÇEMATEM’in yanı sıra birçok yerde hastanelerimizi yaptık. Özalp’ta çıkan yangında 95 dükkanımız yanmıştı. Bizde bununla ilgili gerekli bakanlıklara proje sunmuştuk. Proje neticelendi ve ihale aşamasının bitmesinden sonra modern dükkanlar yapılacak. Van’da ciddi yatırımları oldu. İlçelerimizde de birçok proje hayata geçilmesi için çalışmalar başlatıldı. Van Gölü’nün kirliliğiyle ilgili büyük bir arıtma yapıldı. Dip çamur temizliği bittiği taktirde mas mavi bir göl kazanacağız.”

“SORUNLARI ANKARA’YA TAŞIYORUZ”

Çevre yoluna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arvas, 10 yıldır çözülmeyen sorunun ihalesinin yapıldığını kaydetti. Arvas, “En kısa zamanda çevre yolumuzun ihale aşaması bittikten sonra bu sene ya da gelecek sene diğer kalan kısımların yapımına başlanılacaktır. Bunun dışında da kent ormanları ve millet bahçeleri yapıldı. Van’ın hangi alanlar eksiklikler varsa hep birlikte sorunları Ankara’ya taşıdık ve çözmeye çalıştık. Projelerimiz içerisinde gölet ve barajlarımız yer alıyor. Van halkının bizi seçmesinde onları mahcup etmeyeceğiz. Güzel eserlere imza attık ve bu güzel eserlerle anılmak istiyoruz.”

“GÜCÜMÜZ KENTTE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Van’da bulunan en büyük sorunların biri işsizlik diyen Arvas, son olarak şunları söyledi: “Biz işsizlik için ciddi mücadele veriyoruz. Küresel ekonomiyle ilgili dünya da daralma var. Pandemiden kaynaklı bir pahalılık sorunu yaşanıyor. Hükümetimiz bunların farkında ve her kesime belli destekler sağlamaya çalışıyor. Vergi ile ilgili de af kanunları çıktı. Bu konuda da Van’ın gerek işsizlik sorunu ve gerekse başka eksiklerini giderebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Gücümüz ve imkanımız yettiği müddetçe proje üretmeye ve kentte katkı sağlamaya çalışacağız.”

MİLLETVEKİLİ ARVAS’TAN İDDİALARA CEVAP!

Hakkında çıkan iddialara cevap veren Arvas, “Adıma yapılan haberde ailem ve partime yönelik yalan iddialar yer almaktadır. Çünkü Arvas ailesi 700 yıllık bir ailedir. Geçmişte de baktığınız zaman ailenin yapısı çok daha öncelere dayanmaktadır. Çıkan haberde ise 10 kişinin ismi zikredilerek milletvekili olduğum içinde bunları işe almışım gibi bir algı oluşturuldu. Birde onlar işteymiş, ben gelip onları müdürlüğe yükseltmişim şeklinde yalan bir haber çıktı. Van başta olmak üzere birçok yerde de tanınan bir aile yapısına sahip olduğumuz için herkeste bu haberin yalan olduğunu öğrendi. Van halkıda bu konuda çok duyarlı davrandı ve bende gerekli açıklamayı yaptım. Hatta 20-30 yıl önce işe giren ve AK Parti’den önce işe giren birçok kişinin de ismini ve iş yerini paylaştım.” İfadelerini kullandı.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN GİBİ İFTİRALARA PRİM VERMEMEK LAZIM”

Cümlelerini sürdüren Arvas, “Seçimle belediyeyi kazanan belediye başkanına da iftira attılar.” Dedi. Yine diğer sendika ve müdürlüklerde de yalan haber yapıldığını vurgulayan Arvas, “Herkes kendi çaba ve yetenekleriyle bir yerlere geldi. Bizde kamuoyu aydınlattık. Bu haber doğrultusunda gerek yerel gerek ulusal medyalarda destek vererek, hakkımda yapılan haberlerin yalan olduğunu gördüler. Bu haberi yapan ve yaptıranların hakkında da hukuk sürecini başlatacağız. Çamur at izi kalsın gibi iftiralara prim vermemek lazım. Türkiye’nin birçok yerinde Arvas ailesine bağlı mensuplar var. Kurumlar da veya başka sektörlerde çalışanalar da var. Doktor, mühendis, bilim adamı gibi pek çok farklı mesleklerde görev alanlar var. Başkasının kul hakkını aileme yedirmem ve yedirtmem. Burayı da kendi aileme torpil amaçlı kullanmadım ve kullanmamda. Herkes bu davaya sahip çıktı. Herkese teşekkür ederim.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim