ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-ORHAN SAĞLAM

Her hafta düzenli olarak basın açıklaması yapan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı ülkenin ve kentin sorunlarını ele almayı sürdürürken bu hafta da 11 Haziran Cumartesi günü Van’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Van ile ilgili taleplerini dile getirdi. Partisi adına açıklama yapan Başkan İlhan, Van’ın yıllardır çözülmeyen sorunlarının çözülmesini talep etti.

İLHAN: HER 3 KİŞİDEN 1’İNİN İŞSİZ OLDUĞU BİR KENTTİR

Van’daki sorunları sıralayarak sözlerine başlayan İlhan, “Van, sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 75. sırada yer alan, her 3 kişiden 1’inin işsiz olduğu bir kenttir. Van aynı zamanda sağlık hizmetleri açısından başka şehirlere muhtaç doktor ve yardımcı sağlık personeli konusunda eksikliğin fazla olduğu bir kenttir. Van konumu itibarıyla en çok uçağa ihtiyaç duyulan fakat bu ihtiyacı yıllardır karşılanmayan bir kenttir. Van İran ile 300 kilometrelik sınırına rağmen sınır kenti olmanın avantajlarını değil, bilakis sınırın mağduriyetini yaşayan, düzensiz göçmenlerin kaçak girişlerinin pasaportlu girişten çok daha kolay olduğu bir kenttir. Van yapılmayan çevreyolunun mağdurlarının bile olduğu Türkiye'deki tek kenttir. Van imar problemini yıllardır yaşamakla birlikte, 18. madde uygulamasıyla mağduriyetin en çok yaşandığı kenttir” dedi.

“VAN, HER HİZMETTEN MAHRUM BIRAKILMIŞ BİR KENT”

İlhan, “Van 7 bin yıllık muazzam geçmişe sahip olmasına rağmen geleceğe dair umutları tüketilmiş” diyerek şunları kaydetti: “Van aynı zamanda 30 binden fazla ailenin su parasını ödeyemediği için ailelerin icralık olduğu bir kenttir. Van BM' ye bağlı Dünya Gıda Programı'nın yayınladığı açlık haritasına göre nüfusunun yüzde 17,48'i yaklaşık 222 bin kişinin yetersiz beslendiği bir kenttir. Van gerek hükümet yetkililerince gerekse belediyeleriyle yıllardır hizmet noktasında geri bırakılmış bir kenttir. Van ülkemizin nadide turizm merkezlerinden biri olabilecek Edremit gibi bir beldesinin betonlaşma ve yağmalanma tehdidiyle karşı karşıya kaldığı bir kenttir. Van turizm, ticaret, tarım ve hayvancılık için Türkiye'de önemli bir merkez olması gerekirken her hizmetten mahrum bırakılmış bir kenttir. Van 7 bin yıllık muazzam geçmişe sahip olmasına rağmen geleceğe dair umutları tüketilmiş, hayalleri çalınmış 30 büyükşehir içerisinde her alanda ve her anlamda son sırada olan bir kenttir.”

İLHAN: CUMHURBAŞKANIMIZIN GEREKLİ TALİMATLARI VERMESİ BEKLENTİMİZDİR

Van ile ilgili taleplerini dile getiren İlhan, “Kapıköy sınır kapısının 24 saat açık tutularak, ticareti legal olan her malın alınıp satılmasının önünün açılması konusu, Van-Şırnak yolunun ivedilikle tamamlanması hususu, Van çevre yolunun hiçbir vatandaşın mağdur edilmeden tamamlanması konusu, Dış İşleri Bakanlığının Van 'da yurtiçi temsilciliği ve İran Konsolosluğu açması hususu, uçak sefer sayılarının arttırılması ve farklı uçuş noktalarının da ilave edilmesi, doktor ve yardımcı sağlık personeli açığının giderilmesi, Van’da su parası ödemeyecek durumdaki ailelerin borçlarının silinmesi ve belli miktar suyun ücretsiz olarak verilmesi konusunda Cumhurbaşkanının gerekli talimatları vermesi beklentimizdir” şeklinde konuştu.

“TURİZMİN CANLANDIRILMASI İÇİN TALİMATLAR VERİLMELİ”

İlhan, Van’da Teknoloji Geliştirme Merkezi, Halk Bankası ve KGF Bölge Müdürlüklerinin kurulmasını talep ederek, “Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olmaya aday Edremit ilçesinin betonlaşmasının ve yağmalanmasının önüne geçilmesi için gerekli talimatların verilmesi, Eski Van şehrinin yeniden ayağa kaldırılması ve Zeve Şehitliğinin bakımsızlıktan kurtarılarak bir an evvel turizm açısından da canlandırılması talimatlarının verilmesi, genç girişimciler için Teknoloji Geliştirme Merkezinin (TEKMER) kurulması, Halk Bankası ve KGF Bölge Müdürlüklerinin kurulması, stadyum ve otogarın ivedilikle yapılması, AKP İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya’nın Van’dan elini çekmesi hususunda gerekli talimatları vermesi Sayın Cumhurbaşkanımızdan en büyük beklentimizdir” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim