Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde üç yeni hizmet birimi açtı.

 

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kendi bünyesinde bulunan bölümlere yenilerini eklemeye devam ediyor. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan sunumun ardından Palyatif Bakım Merkezi, Taş Kırma Ünitesi ve Brobskokskobi birimlerinin açılışı gerçekleştirildi.

 

“2 MİLYONA HİZMET EDİYORUZ”

Sunumda açıklama yapan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Cafer Alhan, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve yeni açılan birimler hakkında bilgi verdi. Alhan’ın ardından kısa bir açıklama yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Özcan Ökten, Van Kamu Hastaneler birliği olarak bin 350 yatak 10 hastane 60 ünite ağız diş sağlığı merkezleri ile 2 milyonu aşkın nüfusa hizmet ettiklerini belirtti.

 

ÖKTEN: HAKKIMIZDA ELEŞTİRİLER YAPILIYOR!

Sadece Van’dan değil hemen hemen bölgenin her köşesinden hasta ağırladıklarına dikkat çeken Ökten, “Açılışını yapmayı planladığımız birçok birim ve hastanelerimizin açılışını en kısa zamanda yapmayı planlıyoruz. Sonra çok önemli bir hastane olan ve en kısa zamanda açılışını yapmayı planladığımız akıllı hastanemiz var. Umut ediyoruz inşallah 24 Eylül’de açılışını gerçekleştireceğiz. Buda Türkiye’nin en önemli hastanelerinde biri olacak. Evet, personel ihtiyacımız çok fazla var. Son dönemde Sağlık Bakanlığı tarafından 164 personel gönderildi. 62 tane pratisyen hekimde kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak. Ara ara bizi eleştirecek tarzda haberler çıkıyor. Bu eleştirilerin bir kısmı haklı olmakla birlikte bir kısmının da siyasi ve ideolojik olduğunu düşünüyorum. Biz mükemmel değiliz tabi. Mükemmel olmak Allaha aittir. Haklı olan eleştirilere söylenecek söz yok. Allah izin verirse hizmet vermeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Palyatif Bakım Merkezi, Taş Kırma Ünitesi ve Brobskokskobi birimlerinin açılışı Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Van İl Sağlık Müdürü Yakup İmren’in katılımıyla açılışları gerçekleştirildi. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim