Gülaçar: Bu yol bitince Van’ın çehresi değişecek

Van Çevre Yolu’nda geçtiğimiz yıl başlayan hareketlilik devam ediyor. Hem imar çalışmaları hem de fiziki çalışmaları devam eden yolda dün yine önemli bir adım atıldı. Toplamda 41 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan ve Van halkının uzun bir süredir beklediği Van Çevre Yolu’nun Edremit etabında dün ilk asfalt döküldü. Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve yüklenici firma yetkililerinin katıldığı çalışmada 2,5 kilometrelik asfalt dökümü yapıldı.

GÜLAÇAR: BUGÜN ÖNEMLİ BİR GÜN

Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, çalışmanın olduğu yerden Van halkına çevreyolu ile ilgili yeni bir müjdeyi verdi. Milletvekili Gülaçar, “Şu an Van Çevre yolumuzun Edremit etabındayız. Yaklaşık 2.5 kilometre asfaltı bugün itibariyle döşemiş oluyoruz. Çevreyolumuzun startını alma noktasında bizim için mutlu ve güzel bir gün. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah yakın zamanda çevreyolunun tamamının bitirilmesi ile Van’ımızın çehresinin değişeceğini ve yeni güzelliklere vesile olacağını da buradan ifade ve ilan ediyorum. Bütün Vanlı hemşerilerimize hayırlı olsun.” ifadelerinde bulundu.

İPEKYOLU’NDAKİ SON ETAP DA GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ASKIYA ÇIKTI

Van Çevreyolunun 7 kilometrelik Elmalık etabında tescil işlemleri tamamlanarak çalışmalara devam ediliyor. 11 kilometrelik Kuzey Edremit etabında da tescil işlemleri tamamlanmış oldu. Ancak 13.5 kilometrelik İpekyolu etabında üçüncü defa askıya çıkıldı. Askı aşamasında yapılan itirazların bir kısmı kabul edildi ve İpekyolu etabı 19.08.2021 tarihinde üçüncü defa askıya çıkarıldı. Askı itirazlarının ardından tescil işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Tüm etapların tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından Van Çevreyolunun hızlı adımlarla bitirileceği ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim