ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sık sık sorunlarıyla gündeme gelen Van Ferit Melen Havalimanı’nı TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ya sorulmak üzere TBMM’ye soru önergesi veren Tanal, önergede bilet fiyat fiyatlarının yüksek oluşundan, gece uçuşlarının olmamasına değin birçok soruna değindi.

“GECE UÇUŞLARI VE YURTDIŞI UÇUŞLARI YOKTUR”

Tanal, önergede gece ve yurt dışı uçuşlarına dikkat çekerek, “Van ilimiz Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kentidir. Van, başkent Ankara’ya yaklaşık 1243 km, İstanbul’a ise 1600 km mesafededir. Van’dan birçok vatandaşımız gerek iş, gerek sağlık gerekse ticari amaçlı olarak Ankara’ya ve İstanbul’a seyahat etmektedir. Van’dan Ankara ve İstanbul’a gitmesi gereken vatandaşlarımız ya 24 saat civarı süren otobüs yolculukları ya da günde birkaç sefer bulunan uçak seferlerini kullanmaktadır. Van Ferit Melen Havalimanı 1943’te hizmete açılmış olup, ülkemizin ilk havalimanları arasında yer almakta olmasına rağmen gece uçuşları ve yurtdışı uçuşları yoktur” ifadelerini kullandı.

VAN FERİT MELEN HAVALİMANI İLE İLGİLİ ŞU SORULARI SORDU:

Bu bağlamda sorularımın yanıtlanması gerekmektedir;

Van Ferit Melen Havalimanı’nın hizmete girdiği tarih olan 1943 tarihinden işbu önerge tarihine kadar yapılmış toplam uçuş sayısı kaçtır?

Yapılan uçuşların şehirlere göre dağılımı nasıldır? Van Ferit Melen Havalimanı 2011 yılında uluslararası uçuşlara açılmış olmasına rağmen neden Van’dan herhangi bir yabancı ülke şehirlerine uçuş yapılmamaktadır?

2011 yılından işbu soru önergesi tarihine kadar Van inişli ve kalkışlı yapılan toplam dış hat uçuş sayısı kaçtır?

Van’da ikamet eden vatandaşlarımızın yurt dışına çıkarken İstanbul, Ankara veya diğer büyük illerin havalimanlarından aktarma yapmak zorunda kalmaları nedeniyle katlanan uçak bileti fiyatları karşısında Bakanlığınızca herhangi bir düzenleme yapacak mıdır?

Van Ferit Melen Havalimanı’nda 2012 yılında Türkiye’de ilk olan uyduyla iniş sistemi Van Ferit Melen Havalimanı’nda uygulanmaya başlamış olmasına rağmen söz konusu havalimanından yapılan son uçuş saatinin 20.00 olmasının gerekçesi nedir?

Van Ferit Melen Havalimanı’na gece uçuşu yapılmasının herhangi bir teknik eksiklik, sakınca var mıdır? Şayet yoksa neden gece uçuşu yapılmamaktadır?

Asgari ücretin 4250 TL olduğu ülkemizde tek bir kişinin uçak bilet fiyatları oldukça yüksektir. Uçak bilet fiyatlarının indirilmesine ilişkin Bakanlığınızca bir çalışması yapılacak mıdır?

Van Ferit Melen Havalimanı kalkışlı-varışlı uçuşların arttırılması ve yeni lokasyonlardan uçuş başlatılması için Bakanlığınız tarafından planlanmış bir çalışma var mıdır?

Editör: TE Bilisim