ŞEHRİVAN HABER: SERCAN CANSIZ-HAKİM İNALGÖZ

Van’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “1 yılda tüm depremzedelerimize konutlarını vereceğiz dedik. Suyu yok denildiğinde ‘Gerekirse dağları deleceksiniz ama benim Vanlı kardeşlerimi susuz bırakmayacaksınız’ diyen Cumhurbaşkanımızın talimatlarını gece gündüz çalıştık ve yerine getirdik” dedi.

OKTAY: 2023’ÜN BAŞLANGICI VAN’DAN BAŞLIYOR

“Yarın, bugünle kıyaslanamayacak bir Türkiye olacak” diyen Oktay, “Van, bugün bambaşka güzel. Muhteşemsin Van. 2023’ün başlangıcı başlıyor buradan. Bu yürüyüş 2023’e kadar aynı kararlılıkla devam edecek. İnşallah buradan başlayan yürüyüş il il, 81 ilde ve tüm ilçelerde devam edecek. Köylerine, kasabalarına, ilçelerine kadar bu gür ses devam edecek. Millet Van’dan söylediğini tüm Türkiye’de haykıracak. “Cumhurbaşkanımızla biriz, beraberiz, Cumhurbaşkanımızın yanındayız, dimdik arkasındayız” diyecek. Zaten indiğimiz andan itibaren yoldan buraya kadar aynı coşkuyu gördük. Meydan aynı coşkuyu söylüyor. 2023 değil, 2033’e, 2053’e, 2071’lere kadar ayaktayız diyor Van. Gençler, 2053, 2071 sizlere emanet olacak. Cumhurbaşkanımızdan inşallah görevi sizler devralacaksınız ama çok daha güçlü bir Türkiye ile. Yarın, bugünle kıyaslanamayacak bir Türkiye olacak. Cumhurbaşkanının güvendiği şey, milletidir, sizsiniz. Sizinle birlikte yürüdüğümüz yolda hepimiz Cumhurbaşkanımızla dimdik duracağız inşallah. Değil 6’lı, 7’li masa, 70 de, 700 de olsa bize vız gelir. Van’ı hatırlayın. Biraz da Vanlı sayılırım. 2011, 2012, 2013’te vaktimin çoğu Van’da geçti” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ KÖTÜ GÜNDE VANLILARLA OLDU”

Van'ın yapılan yatırımlarla çok değiştiğini, özellikle Van Depremi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı, anında Van'a geldiğini anımsatan Oktay, sözlerine şöyle devam etti: “Edremit'ten Erciş'e kadar gittiğiniz oradaki 2011'deki durumu hepiniz hatırlıyorsunuz değil mi? 1999’dan sonra geldiğimiz durumda Cumhurbaşkanımızın burada sadece iyi günde değil zor ve kötü günde de Vanlılarla bir ve beraber olduğunu, dayanışma içerisinde olduğunu, hem de gece yarısı anında buraya gelerek gösterdiğini, hepiniz hatırlıyorsunuz. Nasıl bir ve beraber olduğumuzu o gün, Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla, Sünni'siyle Alevi'siyle 7'den 70'ine nasıl bir ve beraber olduğumuzu hatırlıyorsunuz değil mi? Bugün de buradayız. ‘1 yılda tüm depremzedelerimize konutlarını vereceğiz’ dedik.”

OKTAY: 45 KİLOMETREDEN SU GETİRDİK

Oktay, “Suyu yok denildiğinde ‘Gerekirse dağları deleceksiniz ama benim Vanlı kardeşlerimi susuz bırakmayacaksınız’ diyen Cumhurbaşkanımızın talimatlarını gece gündüz çalıştık ve yerine getirdik. Getirdik mi 45 kilometreden suyu buraya? Susuz bıraktık mı burayı? Ama neler çektiğimizi o günlerde siz de iyi biliyorsunuz, biz de iyi biliyoruz. Dimdik durduk. Hep beraber dimdik durduk. Milletimizin emaneti yine milletimizindir dedik ve o emanetler sizlere konutlar, yollar, okullar, parklar, bahçeler, 45 kilometreden getirdiğimiz su olarak döndü” dedi.

“DÜNYADA NEREDE BİR SIKINTI VARSA ORADA OLDUK”

Oktay, dünyanın her yerinde yardıma ihtiyacı olanın yardımına koştuklarını belirterek, “Biz sadece Türkiye'de de yapmadık bunu dünyada, nerede bir sıkıntı varsa ne rengine, ne dinine, ne coğrafyasına baktık. Anında orada olduk. Hatırlıyorsunuz değil mi? Somali'de, Myanmar'da Bosna'da, Suriye'de, Irak'ta olduk. Dünyanın her bir yerinde olduk. Biz bugün de Ukrayna'dayız. Ne dediler Ukrayna'da? Oraya yardım etmek isteyenler ne dedi? 'Bu insanların saç rengi, göz rengi bizim saçımızın rengine ve gözümüzün rengine benziyor. Bunlar Irak, Suriye, Myanmar, Somali'deki, Libya'dakiler gibi değil. ‘Biz insanın dinine göre ayrım yaparız, saçına, rengine, inancına göre ayrım yaparız’ dediler. Diyen kimdi? Medeniyeti tek dişi kalmış canavar diye tanımlıyor ya şair. Kendini medeni olarak söyleyen ülkeler söyledi bunu. Biz ayrım yaptık mı dünyada yardım yaparken? Biz insanların saçının, teninin rengine bakar mıyız, bakmayız. Coğrafyasına, dinine bakmayız. Bırakın Alevi, Sünni olmasına, bugün altılı masa kendi içinde bunu tartışıyor yazıklar olsun size” diye aktardı.

OKTAY: EZANLAR SUSMAYACAK

Konuşmasına okunan ezan nedeniyle ara veren Oktay, daha sonra “Biz her zaman şuna inandık; bu ezanlar susmayacak dinmeyecek. Kim ne yaparsa yapsın bu millet zalimlere karşı bir ve beraber olacak” diye konuştu.

“VAN’DAN TERÖRE GEÇİT YOK DİYORUZ”

Van’dan da “Teröre geçit yok” dediklerini aktaran Oktay, şunları kaydetti: “Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi hayalleri kurarlarsa kursunlar. Kimden milyarlarca dolarlık destek alırlarsa alsınlar. Kimden tırlar dolusu silah alırlarsa alsınlar, bizim yüreğimiz yeter. Van'ın yüreği yeter. ‘Teröre geçit yok’ diyoruz Van'dan. Bunun için de ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Bu işin topla tüfekle silahla ilgisinin olmadığını Diyarbakır anneleri gösterdi. Van'daki analarımız destek verdiler, diğer illerimizdeki analarımız da destek verdi. Biz zalime karşı bir ve beraber oluruz dimdik dururuz. 15 Temmuz'da bu dayanışmayı gösterdik. Ne yaparsalar yapsınlar. Akıllarına hayallerine gelmeyecek şeyleri denediler. 17-25 Aralık'la denediler, olmadı. Gezi hareketiyle denediler, olmadı. 15 Temmuz'la denediler, ne oldu işte Van meydanı bizi bir ve beraber kıldılar.”

OKTAY: CUMHURBAŞKANI, VANLI KARDEŞLERİYLE ARASINA MESAFE KOYDURMAZ

Konuşmasını “2023'te gümbür gümbür sandıkları patlatacağız” diye sürdüren Oktay, “Peki, sadece 2023'te mi kalacağız, bunun 2024'ü de var. Tüm belediyecilik hizmetlerini nasıl aldığını Van çok iyi biliyor. Şehrin ihtiyaçlarını karşılamamıza rağmen o günlerde bizi belediyeden engellemeye çalıştılar. ‘Biz size nasıl yardımcı olabiliriz’ denmesini beklersiniz halbuki tam tersiyle karşılaştık biz. Bugün de farklı değil, benzer şeylerle karşılaşıyoruz. Nasıl engelleriz de liderimiz, Cumhurbaşkanımızla Vanlı hemşehrilerimiz arasına bir mesafe koyarız. Hayal kuruyorlar. Vanlı, Cumhurbaşkanımızla arasına mesafe koydurur mu? Cumhurbaşkanımız da Vanlı kardeşleriyle arasına mesafe koydurmaz. Dağları aşan dağları delen Cumhurbaşkanı öyle ufak tefek vızıltılarla Vanlı kardeşleriyle arasına mesafe koydurmaz” dedi.

Editör: TE Bilisim