Yeni 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir zaman kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Belediyelerden 6-12 yaş arası ilkokula giden öğrencilere okul harçlığı yardımı yapılıyor. Dar gelirli ve yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına verilen karşılıksız okul harçlığı yardımları e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor.

Süper Haberin ulaştığı detaylara göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen SED yardımları; ekonomik anlamda zorluk yaşayan dar gelirli ailelerin çocuklarına verilen okul harçlığı yardımları ile beraber hem ekonomik destek hem de psiko-destekte sağlanmış oluyor. SED yardımları kendi içerisinde geçici ekonomi destek ve sürekli ekonomik destek olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Geçici ekonomik destekte yılda bir kez ya da iki sefer yapılırken; süreli ekonomik destekte belirli bir süre için her ay gündeme gelmektedir. Çocukların aile içi sorunlarının çözüme kavuşturulması, okul zamanlarında daha uyumlu bir şekilde varlık gösterebilmeleri, kriz durumlarında da sorunları yönetebilmeleri adına destek verilmektedir.

500 TL Okul Harçlığı Başvuru Formu 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Belediyelerden 6-12 yaş arası ilkokula giden öğrencilere okul harçlığı yardımı için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak yeterlidir. Dar gelirli ve yardıma muhtaç ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına verilecek olan okul harçlığı için başvuru sonuçları kayıt esnasında verilen cep telefonu numaralarına SMS olarak gönderilecektir.

Editör: TE Bilisim