ŞEHRİVAN HABER

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. İdris Şahin, bir dizi programlarda bulunmak üzere Van’a geldi. Kentteki basın mensuplarıyla DEVA Van İl Başkanlığı binasına bir araya gelen Şahin, önemi değerlendirmelerde bulundu. Üye sayısında ise ülke genelinde birinci sıraya yerleşen DEVA Van İl Başkanlığını tebrik eden Şahin, Van’daki üye sayıların 5 kat artırıldığını söyledi. Daha sonra konuşan Van İl Başkanı Erdinç Peker ise “çok geniş bir coğrafyaya yayılan ilimizde DEVA'nın damlaları olup vatandaşımızın gönlüne, evine, iş yerine misafir olduk. 13 ilçemizde ziyaretler gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı. 

“VAN İLİ ACILARIN, SIKINTILARIN VE DERTLERİN MERKEZİDİR”

Van’a gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. İdris Şahin, “Van’a özel üç defa ziyaretlerimiz gerçekleşti. Van ilimiz doğunun serhad şehirlerinden biridir. Aynı zamanda Van,  Doğu Anadolu Bölgesinin göz bebeğidir. Partimiz açısından da önemli bir noktada yer alıyor. Van ili acıların, sıkıntıların ve dertlerin merkezidir. Depremden sonra büyük çabalar gösterildi ve yeninden inşa edilmesi için devlet seferber olmuştu. Çünkü o dönmeler çok güzel dönemlerdi. Ancak her geldiğimizde o gün Van için yapılan destekler dışında hiçbir şey yapılmamış. Acılar hafiflemiş olsa da büyük bir göçün olduğunu görüyoruz. Van’da ekmeğini bulamayan insanlarımız büyük şehirlere göç ediyor.”

“ÖZGÜRLÜK YOKSA DEMOKRASİ DE YOKTUR”

“Van, kayyımlarla yönetilen bir anlaşa sahip. Halkın iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur. Kayyım uygulamasının son bulması inşallah bizim iktidarımızda son bulacaktır. Mahkeme kararı olmadan görevden alma gibi sorunları çözeceğiz. Bizim için özgürlük her şeyden daha kıymetlidir. Özgürlük yoksa demokrasi de yoktur. Van’da yaşayan insanların karınlarını Van’da doyuracak imkan bulamıyorsa gerçek anlamda huzurdan ve refahtan bahsedemeyiz. Biz 85 milyonun kardeşliği ve eşitliğinden yanayız.” Dedi. Şahin, “DEVA Van İl Başkanı Erdinç Peker ve arkadaşları 6 ay kısa bir süre içerisinde Van’daki üye sayımızı 5 kat artırarak, geçtiğimiz ay 81 vilayetin içesinde bir numara oldular. Bende Erdinç beyi ve teşkilatını yürekten tebrik ediyorum.” İfadelerini kulandı. 

PEKER: VAN STRATEJİK ÖNEME SAHİP BİR İL 

DEVA Van İl Başkanı Erdinç Peker ise şunları söyledi: “Sayın Genel Başkan Yardımcım, bugün Doğu Anadolu'nun nufüs olarak en büyük, yüzölçümü olarak da en büyük şehirlerinden birinde bulunuyorsunuz. Van doğası, yapısı ve tarihi ile bin yıllardır medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehirdir. Bu kadim şehir geçmişten beri medeniyetlerin, kültürlerin, ülkelerin kavşak noktasında bulunan stratejik öneme sahip bir il olmuştur. Yine güneşin başkenti olarak nitelendiren Van’ımız ister Osmanlı döneminde olsun ister Cumhuriyet döneminde olsun siyasetin, politikanın her zaman kendisini güçlü olarak görmek istediği bir şehir olmuştur.”  

“ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ”

“Yaklaşık 6 ay önce başkanlık görevini devraldık. Bir bayrak yarışında bayrağı devralmak, yukarılara taşımak hem çok onur ve gurur vericidir hem de çok zordur. Bayrağı devraldığımız günden bu yana DEVA partimizin misyon ve vizyonunu önümüze koyarak, Genel Başkanımızın fikirleri ve telkinleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu süreçte çok güzel aşama kaydettik. Çok geniş bir coğrafyaya yayılan ilimizde DEVA'nın damlaları olup vatandaşımızın gönlüne, evine, iş yerine misafir olduk. 13 ilçemizde ziyaretler gerçekleştirdik. Üye sayımızı bayrağı devraldığımız güne oranla 5 kat artırdık” dedi.
  
“60 MİLYON DOLAR İHRACATI OLAN BİR ŞEHİRİZ”

Peker, “Van tarih boyunca maalesef hep büyük kıyımların, yıkımların, afetlerin olduğu bir şehir olmuş. İçinde bulunduğumuz Kasım ayında daha 2 gün önce 2011 depreminin 11. yıl dönümünü yad ettik. Yaşamını yitirenleri rahmetle anıyorum. Van birçok kez hem fiziki hem sosyolojik hem de hem de ekonomik olarak tahrip olmuş, yerle yeksan olmuş bir şehirdir. Hala otogarı olmayan, çevre yolu bulunmayan, uçak seferleri bir büyük şehre göre çok kısıtlı olan, kalkınmada son sıralarda yer alan, sınır kapısı kısmi çalışan ve 60 milyon dolar ihracatı olan bir şehiriz. Hükümet son 20 yılda birçok kez Van'a üvey evlat muamelesi yapmış. Özellikle depremden sonra istediği oy desteğini bulamayınca adeta Van'ı cezalandırmış. Biz şehrimizde bütün bu olanların farkındayız.”  Şeklinde konuştu.

“BİZ YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRIZ”  

Peker, son olarak şunları kaydetti: “Adaletin olmadığı, hukukun, kanunun kişilere göre değiştiği, ekonomik sorunlarla boğuşan ülkemizde durum her geçen gün kötüye gidiyor. İlimiz ise bütün bu olumsuzluklardan payını fazlasıyla alıyor. Biz bu kötü düzenin değişmesi için bir an önce seçim diyoruz. Sayın Genel Başkan Yardımcım biz yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Vatandaşlarımızın refahı için, adil bir düzen için hazırız. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan liderliğinde ilk seçimde iktidar olacağımıza olan inancımız tamdır. Vatandaşın derdine DEVA aradığını ve DEVA'yı da bulduğunu sahada görüyoruz”

Editör: TE Bilisim