Ülkenin farklı yerlerinde çalışmalarını yürüten DİVA-SEN, kentte de çalışmalarına başladı. Konya merkezli kurulan Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası, ülkenin çeşitli illerinde çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Son olarak Van’da da açılışını gerçekleştiren DİVA-SEN çalışmalarını yürütmeyi hedefliyor. Açılış konuşmasını yapan  DİVA-SEN Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, sendikaların bir siyasi parti olmadığını belirterek sendikanın bir ara bulucu olduğunu söyledi.


ÇOPURSUZ: SEVGİMİZİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İÇİN BURADAYIZ
Programda konuşan Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları sendikası Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, sendikacılık bir siyası parti olmadığını söyledi. Çopursuz, “Genel merkez yönetimim adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgimizi sizlerle paylaşmak için buradayız. Bizim gayemiz çeşitli vesilelerle bir araya gelmektir. İyi ya da kötü günde sizinle olmak için geldik. Sendikacılık bir din değil, bir siyasi parti de değil. Sendikacılık kendi aramızda bir kaynaşma tanış olamayanlarla tanış olmasıdır.” Dedi.


“SENDİKALAR KURUMLARINA VE DEVLETİNE YÜK OLMAMALIDIR”
Sendikalar kurumlarına ve devletine yük olmaması gerektiğini söyleyen Başkan Çopursuz sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerin özlülük mali sosyal hakların ne tür isteklerimiz ve talepleriniz var ise onları yukarılara taşımaktır. Başka bir deyim ile sizlerin sesiniz olmak sizin soluğunuz olmak istiyoruz. Sendikacılık bir ara buluculuktur. Sendika cemaatimiz ve hocamız arasında bir ara bulucudur. Günümüzdeki sendika anlayışı yükten başka hiç bir şey değil. Biz DİVA-SEN olarak yük olmak istemiyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz”

Editör: TE Bilisim