7 Mart 2022 pazartesi gününe altının gramı hızlı bir yükselişle girdi. Saat 9.30'da 910 lirayı aşan gram altın öğle saatlerine gelindiğinde 922 lirayı aştı ve 925 lira eşiğine dayandı. Gram altının fiyatının yeniden binli rakamları görmesi ihtimal dahilinde olabilir. Dolar kuru da 15 liraya doğru yol alıyor. Geçen hafta 14 liranının üstüne çıkan dolar kuru düşüş değil yükseliş eğilimindi. Peki dolar kuru 15 lirayı altın 1000 lirayı bulur mu? Özellikle altının gram fiyatındaki bu ani fırlayışın sebebi ne? Altın ve dolar almak bu rakamlardan akıllıca olur mu? İslam Memiş ani yükselişin perde arkasına dikkat çekip önemli uyarılar yaptı. İşte altın için çok önemli olan o uyarılar ve piyasalardaki son rakamlar. 

Altın fiyatları:

Gram altın hızlı yükselişine devam ediyor. Geçen haftayı 900 liranın altında kapatan altın fiyatları 7 Mart 2022 itibariyle aniden fırladı. Gram altın saat 13:50 itibariyle 922 lirayı aştı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.509 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 18 liradan satılıyor.

Dolar ve euroda son durum: Geçen haftayı 14,20'nin üzerinde kapatan dolar/TL, yeni haftanın ilk gününde 14,25 lira seviyelerininden 14,37 seviyelerine kadar tırmandı. Yükselişini sürdüren dolar kuru 15'li seviyeleri görebilir. Euro/TL ise euro/dolar paritesindeki düşüşün etkisiyle 15,60'dan işlem görüyor.

Altın kimsenin öngöremediği zaman ve fiyatta yükseldi : Ons altının 2.000 doları, ons gümüşün 26 doyarı, petrolün de 140 doları görmesinin ardından altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten uyarılar geldi. "Altın ve gümüş beklenen önce yükselirken petrol, kimsenin öngöremediği zaman ve fiyatta yükseldi" diyen İslam Memiş, sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

- Altın 2020’de 2.070 dolar, Gümüş 2020’de 30 dolara yükselmişti. 2022’de tekrar gösteriyorlar. Birinci sebep - Kovid-19, ikinci sebep - savaş! Birinci sebep sonrası altın 2.070’den 1.678 dolara, gümüş de 30’dan 21 dolara gerilemişti. İkinci sebep sonrası bakalım nereye düşerecekler?

Müdahale ederler :

 - Emtia yatırımcıları kısa vadeli pozisyon açmışsa dikkat etmeli. Bu yükselişler hiç bir ülke ekonomisinin menfaatine değil. Ülke ekonomilerini zora sokacak fiyatlamalara, her an müdahale gelme olasılığı yüksektir. Yükselişlerin de düşüşlerin de sağlıklı olması gerek. Balon risktir.

Kısa vadede ben de paramı katlarım hayali kurmayın
- Şu an piyasalarda normal bir süreç yaşanmıyor. Spekülasyon, manipülasyon, jeopolitik risk gibi bir çok fiyatlama var. 3 hafta da güzel para katladılar. Ve bunu düşüş yönlü de yapacaklar. Kısa vadeli bende katlarım hayalini boşuna kurmamalı. Onlar oynatan, her zaman kazanandır.

- Dolar 14,34 lira, gram 920 lira. Ortam çok sessiz ve sakin, panik yok, alım için kuyruk yok. Çok güzel, panik olmayanlar güzel bir tavır sergiliyor. Güzel.. Şu fiyatlar zirvede kalsa da, millet panik yapsa, gaza gelse, ülke ekonomisi çökse diyenlerin bayram günü. Dünya ekonomisi genel itibariyle zorda. Bunu herkes biliyor. Bugünler de geçecek. Bunu da herkes biliyor. Çıldıracaklar yine. Çünkü fesatlıkları ayaklarına dolaşacak.

ABD dolar topluyor:

 -Dolar endeksi 99 seviyesine yükseldi. Yani, ABD piyasalardan dolar topluyor ve dolar tüm ülkelerde değer kazanıyor. Doların yükselişine sevinenler ile yağ kuyrukları manipülasyonunu yayanlar aynı mahluklardır. Dünya ekonomisinde istikrar bozulmuştur ve geçicidir. Bugün millete gaz verenler, yalan yanlış haberleri paylaşanlar yine millete yüksekten maliyet yaptıracaktır. Bugünler geçicidir. Zarar kalıcıdır. Başka ülkenin istihbarat faaliyetlerine destek veren mahluklara inanmayın. Dolar endeksi 99, parite 1,0853 dür.

Bunlara inanmayın

-Başka ülkenin istihbarat faaliyetlerine destek veren mahluklara inanmayın. Dolar endeksi 99, parite 1,0853 dür. Bu mahluklar Kasım-Aralık ayında da aynı pislikleri yaptılar. 1 ay sonra utanmadan çiçek böcek paylaşırlar. Bunların mayası bozuktur. Bunların devleti yoktur. Bu bozuklar üç kuruşa değil vatanı her şeyini satan tiplerdir. Yüksekten maliyet yapmayın. Sakin ve soğuk kanlı olun.

Editör: TE Bilisim