Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanlığı tarafından bir ilke imza atıldı. Anneler gününü kutlayan esnaf odası 2014 yılının anne ödülünü Saime Sümer’i layık görüldü.

11 Mayıs 2014 yılı anneler günü dolayısıyla oda tarafından belirlenip ve kriterlere uyan üye Saime Sümer’ e yılın annesi plaketi verildi. Plaket törenine, Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, Genel sekreter Mesut Gülaçar, Bankan Vekili Seyfettin Konca, Yön. Kurulu üyesi Salih Eşme, Japon pasajı sorumlusu Tacettin ünar ve Aziz Altun katıldı.

ANNELER GÜNÜNDE BİR İLKE İMZA ATILDI

Verilen plaket töreninden sonra konuşan Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman oda da toplamda 80 kadının yer aldığını ve bunların içinde annelik kategorisine en uygun adayımız olan Saime Sümer’e tüm annelerimiz adına bu hediyeyi verdiklerini dile getirdi. Karaduman, “Odamıza bağlı olarak çalışan bin 600 üyemiz bulunmaktadır. Bunların için 80 tane kadın üyemiz bulunmaktadır. Bu 80 tane kadın üyemizin içinde annelik kategorisine uyan, anneliğin yanı sıra hem üyemiz olan hem de çalışan aile bütçesine katkı sağlayan annelerimiz arasından Saime hanımı seçtik ve kendilerine tüm anneler adına bir plaket verdik. 2014 yılının annelik ödülünü Saime hanıma verdik ve ayrıca buradan bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Bunun yanı sıra ayrıca Saime hanımın kötü günler geçirdiğin bugün duymuş oldum. Kendisinin kocası hasta olduğundan dolayı kötü günler geçiriyormuş. Bugün burada bunu öğrenmiş bulunmaktayım. Bu verdiğimiz ödül umarız kendilerine moral olur ve kocasının da en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını ümit ediyorum. Şunu da ayrıca belirtmek isterim ki biz bugün bir ilki de gerçekleştirdik. Diğer odaların bugüne kadar böyle bir programı oldular mı bilmiyorum ama biz bunu ilk kez yaptık ve inşallah devamı da gelecek” dedi.

SÜMER: BİLİNÇLİ ANNELER BİLİNÇLİ TOPLUMLARI OLUŞTURUR

Daha sonrasında konuşan esnaf Saime Sümer ise çok kötü bir gün geçirdiğini ve bu ödülün kendisini çok mutlu olduğunu dile getirerek şu sözlere yer verdi: “25 yıldır bu işi yapıyorum. Daha öncesinde bir dükkânım yoktu bu yüzden evimde bu işi yapıyordum. Yaklaşık olarak 15 yıl evimde bu işi yaptım. Daha sonra bu dükkânı açarak 10 yıldır da burada bu işi yapıyorum. Ben öncelikle tüm annelerimizin anneler günün kutluyorum. Sizlerin de bildiği gibi Mayıs’ın ikinci haftasında anneler günü her zaman kutlanıyor. Bugün odamızın bana vermiş olduğu plaketi çok olumlu buluyorum. Tüm anneler olarak bu plaketi aldım ve kendilerine teşekkür ediyorum. Annelik çok kutsal bir şeydir. Benim çocuklarım var. Bunun yanında benimde bir annem var ve ben annemi de çok seviyorum. Şunu da söylemek isterim ki toplumu yetiştirenler annelerdir. Bu yüzden bütün annelerin eğitimli ve bilinçli olması gerekiyor. Bu yüzden bilinçli anneler her zaman bilinçli toplumları oluşturmaktadır. Ben büyük annelerimin ellerinden ve küçük annelerimin ise gözlerinden öpüyorum. Bana bu plaketi veren başta oda başkanım ve yönetim kuruluna daha sonra hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün oda başkanım ve sizler gelmeden çok moralsiz bir gün yaşıyordum. Eşim rahatsız olduğu için bugün çok üzgündüm ama bana layık görülen bu ödülden dolayı çok memnun oldum tekrardan çok teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim