Yöneylem Araştırma'nın 3-7 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği Türkiye Siyaset Paneli araştırmasına göre AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı yüzde 0.8'e düştü.

Yön Eylem'in geçtiğimiz hafta tamamladığı araştırmaya göre AK Parti'nin oy oranı 32,3 olarak tespit edildi. CHP'nin oranı ise 31, 5.

Araştırmaya göre İYİ Parti 12,6 oranında. HDP ise barajı geçemiyor ve 9,2 oy seviyesinde.

Türkiye Siyaset Paneli verilerine göre 2021 yılı içinde AK Parti'nin alt gelir grubundaki seçmenlerden aldığı destekte 10 puana yakın bir gerileme yaşandı.

Yöneylem Araştırma'nın Türkiye Siyaset Paneli Aralık 2021 araştırma sonuçları da yayımlandı.

Araştırmaya göre, Parlamenter sisteme dönülmesini isteyenlerin oranı yüzde 62, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devam etmek isteyenlerin oranı yüzde 30,5 olarak ölçüldü.

Erken seçim isteyenlerin oranı ise yüzde 55, erken seçimi gereksiz bulanların oranı yüzde 41 oldu.

Öte yandan olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminin iki turunda Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 17 puan üstünlük sağlıyor.

MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

Araştırmada Aralık ayı itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nın 6 puan önünde ölçüldü. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce Millet İttifakı yüzde 40,8, Cumhur İttifakı yüzde 34,8 seviyesinde.

İMAMOĞLU-ERDOĞAN YARIŞIRSA

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda, Cumhur İttifakı'nın Recep Tayyip Erdoğan'ı, HDP'nin Selahattin Demirtaş'ı, Millet İttifakı'nın ise Ekrem İmamoğlu'nu aday göstermesi durumunda, seçmenlerin yüzde 37'si Erdoğan'ı, yüzde 41'i İmamoğlu'nu, yüzde 10'u Demirtaş'ı destekleyeceğini ifade etti. Kararsızım diyenler yüzde 1,6; oy kullanmam diyenler yüzde 8,6 seviyesinde kaldı.

İkinci turda muhalefet adayına, Erdoğan karşısında oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 49, Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 35 olarak ölçüldü.

BU PAZAR SEÇİM OLSA

Araştırmada; "Kendi oy verme davranışınız bir yana sizce önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak olsa seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan mı muhalefet adayı mı kazanır?" sorusu sorulduğunda seçmenlerin yüzde 61,9'u muhalefetin Erdoğan karşısında seçimi kazanacağını düşündüğünü ifade etti.

Seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 38,1'de kaldı.

Seçmenlerin yüzde 61'i "Türkiye kötü yönetiliyor", yüzde 25'i "iyi yönetiliyor" dedi ve bunu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilendirdi.

Editör: TE Bilisim