6'lı masanın adayıyla ilgili gazeteci Fatih Portakal'dan ise çok konuşulacak bir iddia geldi. Youtube kanalı üzerinden yayın yapan Fatih Portakal cumhurbaşkanı adayıyla ilgili yaptığı canlı yayında, 6'lı masanın adayının yüzde 99 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirtti. CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde toplandı.

Demokrat Parti Genel Merkezi'ndeki Portakal şu ifadeleri kullandı; Altılı masanın adayı net bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu. Anlatılan adaya uyan vasıfların hepsi Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Yaş olarak 73 yaşında, bir daha siyasete dönemeyecek, Meral Akşener zaten 'ben başbakan olmak istiyorum' dedi. Aylardır Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'ya giden bir CHP var. HDP seçmeninin oy verebileceği, kilit parti HDP'nin seçmeninin oy verebileceği bir insandan bahsediyoruz. O yüzden altılı masanın adayı eğer dışarıdan aday olmazsa yüzde 99.9 Kemal Kılıçdaroğlu.

MANSUR YAVAŞ AMBARGOLU
Portakal ayrıca adaylıkla ilgili adı geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın HDP'den ambargolu olduğunu belirtti. Yardımcılarıyla ilgili konuşan Portakal, ''Geçiş sürecinde 6'lı masadaki diğer tüm liderleri cumhurbaşkanı yardımcısı olarak göreceğiz. Taşın altına herkes elini koyacak.' açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim