ŞEHRİVAN HABER/ Şaban BEYAZSAÇ: Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce lise öğrencilerine yönelik ‘Meslek Tanıtım Günleri’ devam ediyor. İŞKUR Van İl Müdürlüğü ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Meslek Tanıtım Günleri’ kapsamında Van merkez ve ilçelerde lise öğrencilerine yönelik Meslek Tanıtım Günü programları gerçekleştiriyor.

Bu programların birisi de 15 Mart’ta Gevaş Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesinde gerçekleşti. Etkinliğe İŞKUR’dan Şube Müdürü Hanife Beyaz, İş ve Meslek Danışmanları Neslihan Yıldırım, İş ve Meslek Danışmanı Esra Özgüner de katılım sağladı.  Programa ayrıca mesleklerini tanıtmak amacıyla Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Osman Baydemir, Avukat Veysel Aydın, Uzman Doktor Ozan Durmaz, Uzm. Dr. Murat Alpaslan, Vaiz Enver Sonduk ve Eczacı Serhan Altınok katıldı.

Meslek erbapları, lise öğrencilerine mesleğin zor ve keyifli yanlarını, eğitim süreçlerini, iş bulma olanaklarını ve halkın mesleklerine bakış açıları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerle sohbet eden meslek erbapları, öğrencilerin merak ettiği soruları da cevapladı.

Editör: TE Bilisim