ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - HDP tarafından Diyarbakır ve İstanbul’un ardında Van’da başlatılan 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Musa Anter Parkı'nda devam ediyor.

 

Halkların Demokratik Partisi tarafından Diyarbakır ve İstanbul’un ardından Van'da başlatılan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti' devam ediyor. Her gür Musa Anter Barış Parkında yapılan basın açıklamasına HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, HDP, DBP Van il ve ilçe örgütleri ile kadınlar katıldı.

 

“OHAL’DE 24 KADIN DERNEĞİ KAPATILDI”

Açıklamada konuşan HDP Van milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Olağan üstü hale dikkat çekti. Ertan, OHAL kapsamında 24 kadın derneğinin kapatıldığını ifade ederek, “OHAL’i kendimize ilan ediyoruz diyenler yalan söylüyorlar. OHAL’i kadınlara çocuklara muhaliflere ilan etmişlerdir. Dernekler kapatılınca hangi çalışmalar yarıda kaldı? Çocuk istismarıyla mücadele çalışmaları, şiddete uğrayanlara psikolojik destek çalışmaları, çocuk yaşta evliliklerle ilgili çalışmalar yarım kaldı. Sığınma evleri, kreşler kapatılmıştır. Ama Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca kurulan boşanma destek merkezleri yüzde 90 oranında artmıştır. Kadınları boşanma kararlarından caydırmaya yönelik çalışan merkezlerdir bunlar.” İfadelerine yer verdi.  

 

ERTAN: 3 İMZAYA BAĞLILAR

Türkiye’nin birçok ilinde terör örgütüne finansman sağladıkları ve yardım yataklık yaptıkları gerekçeleri ile HDP’li belediyelere atanan kayyumlara dair konuşan Ertan, “Valiler ve kaymakamlar atanmış memurlardır. Kentlerle bağları sadece 3 imzaya bağlıdır. 3 imza ile atanan memurlar halkı gerecek politikalara da imza atmışlardır. Artık kimse belediyelere gitmiyor. Belediyeler karakollara dönüşmüş durumdadır.” Diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından HDP’li vekiller parktaki bekleyişlerine devam etti. 

Editör: TE Bilisim