ŞEHRİVAN HABER: M.ALİ EKİNCİ-UĞURCAN DEMİR

Şehrivan TV’deki yayında yaygın medyada da manşet olarak verilen önemli ifadeler kullanılan Yapıcıoğlu, en çok tartışılan konulardan birisi olan Kürt meselesi için, “Türkiye'nin en acil şekilde çözülmesi gereken sorunlardan bir tanesi Kürt meselesidir.” Dedi. Son dönemlerde çok konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt meselesine ilişkin açıklaması ile ilgili; “Kemal Bey Cumhurbaşkanı adayı olmaya karar vermiş olabilir, bu doğrultuda da HDP tabanına göz kırpıyor olabilir.” Kürt sorunun biten bir sorun olmadığını, hala konuşulmasının bile bunun kanıtı olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu; “Kürt meselesi ile ilgili çözüm önerimiz; kardeşsek kendinize ne istiyorsanız kardeşiniz için de isteyin. Bu memleketin insanı hangi sebeple olursa olsun bölünür ve çatışırsa kaybeden herkes olur.” Dedi. Yapıcıoğlu, ittifak konusunda kendi değerleri ile ve yaklaşımları ile aynı noktada olan partiler ile ittifak yapabileceklerini hatırlattı.

“SINIRLARI NİYE KUTSUYORUZ”

Türkiye’nin ve İslam dünyasının mevcut kaostan kurtulmasının, Batı’nın yaşattığı kaosların bitmesi için Türkiye’nin de bölgenin mazlum ve Müslüman ülkeleri ile Avrupa’nın yaptığı gibi sınırları öncelemeyen bir tavır içine girmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, bu yaklaşımını desteklemek için de şunları söyledi: “Türkiye bölünsün demiyoruz. Avrupalılar kendi aralarında defalarca savaşmalarına rağmen sonrasında sınırları kaldırdılar. Kadim ilişkilerimizin olduğu bu kadar devlet varken sınırlar sembolik hale gelemiyor? Bizi sömürenlerin çizdiği çizgileri neden kutsuyoruz? Aramızda düşmanlığı gerektiren ne var? Herkes kendi diliyle, rengiyle yaşasın.”

İMAM- HATİP OKULLARI TARTIŞMASI

Ülkenin zaman zaman gündeme gelen İmam Hatip sorunu, muhafazakar kesimin sürekli olarak hedefe konulması gibi soruları da yanıtlayan Yapıcıoğlu; “Birileri tarafından İmam- Hatip liselerinde inançsız bir nesil yetiştirme amacı taşıyan bir plan var, bu doğrultuda bu okullarda eğitim vermek üzere kadrolar yetiştiriliyor. Çocuğun anne babasının çocuğuna istediği eğitimi aldırma hakkı var. İsteyen herkes çocuğunu İmam-Hatip'e gönderebilir. Bugüne kadar bu okulları dillerine doladılar, baktılar ki başa çıkamıyorlar şimdi özel bir projeyle oradaki çocukların kafalarını bulandırıyorlar.” Dedi.

İSLAM ÜLKELERİNDEKİ İSTİKRARSIZLIK

Yapıcıoğlu İslam ülkelerindeki durum ile ilgili: “İslam ülkelerinde İslam yok. Bugün Müslümanların bu durumda olmasının ana sebebi İslam'sız Müslümanlık. İslam topraklarını sömürenler bugün kendilerine demokratlar. İnsanlar İslam ülkelerinden neden kaçıyorlar? Bugün Suriye'de kaç yabancı ülke asker bulunduruyor? Amerika Afganistan'da kaç sivil öldürdü? İnsanlar neden doğuya değil batıya kaçıyor çünkü doğuda batının bombaları patlıyor Hangi demokrasi tarifinde insanların ibadet hakkını oylama hakkı var? Medeni denilen İsviçre Müslümanların ibadetlerini yapıp yapmaması için referanduma gitti. Suriye'de DİAŞ denilen örgütün elemanlarının büyük bir kısmı Avrupa'dan geldi. Neden geldi çünkü Avrupa içini temizledi. Demokrasi adıyla müdahale ediyorlar. O zaman niye Mısır'da niye seçilmiş yönetime karşı darbeyi destekledin?” dedi.

YAPICIOĞLU: VAN’IN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK!

Programda Aykaç’ın Van’ın mevcut durumuna dair sorusunu da cevaplayan Yapıcıoğlu, kentteki ziyaretlerinde birçok sorunu tespit ettiklerini, not aldıklarını, bu anlamda istişareler gerçekleştirdiklerini söyledi. Kısa sürede elde duydukları sorunlarla ilgili çözüm arayışında olduklarını Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’i de ziyaret ettiklerini söyledi. Kendisine ilettikleri sorunlar konusundaki tavrından dolayı Bilmez’e teşekkür eden Yapıcıoğlu, buna rağmen çözülmeyi bekleyen ciddi meseleler olduğunu söyledi. Büyük sıkıntılarla karşılaşmasına rağmen Van’ın çözülmeyen sorunu olmadığını söyledi. Çevre Yolu, İşsizlik, Trafik, Yol Yapım çalışmaları gibi sorunların yanında Van insanında bir ümitsizlik de sezdiklerini söyleyen Yapıcıoğlu bu anlamda genel merkezde, Ankara’da, merkezi hükümetle yapılacak görüşmelerde de Van’ın sorunları için mücadele edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim